3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ στη Βάρνα της Βουλγαρίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ στη Βάρνα της Βουλγαρίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ στη Βάρνα της Βουλγαρίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 970 ΦΟΡΕΣ

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με αριθμό σύμβασης 2020-1-UK01-KA229-079003_2, πραγματοποίησε τη δεύτερη κινητικότητά του στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα τρεις εκπαιδευτικοί και τρεις μαθητές/-ήτριες του σχολείου, η κ. Στουππή Τσαμπίκα, διευθύντρια του σχολείου, ο κ. Τουλιόπουλος Φώτιος, εκπαιδευτικός ΠΕ70 και η κ. Γαλάνη Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός ΠΕ70, συνόδευσαν την Αλεξανδρή Αικατερίνη-Άρτεμη, μαθήτρια του Ε 1 τμήματος, τον Λιακούδη Αντώνιο, μαθητή του ΣΤ’ 2 και την Χαλκιάδη Ελένη, μαθήτρια του ΣΤ’ 2, προκειμένου να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Voices of the Earth”, που πραγματοποιήθηκε από 17-20 Οκτωβρίου 2022, από το σχολείο υποδοχής Second Primary School of Varna “Nikola Yonkov Vaptsarov”.

Στη συνεργασία αυτή συμμετείχαν επίσης, ομάδες μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών από την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου, αναφέρονται τα εξής: «Στόχοι της συγκεκριμένης κινητικότητας ήταν μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί να:

• Γνωρίσουμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και να τους κατανοήσουμε.

• Να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με έναν πιο υγιή και αειφόρο τρόπο ζωής.

• Να υιοθετή­σουμε ένα στυλ ζωής με πιο υγιεινές επιλογές όσον αφορά τη διατροφή μας, μέσα από παρουσιάσεις των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών μας.

• Να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τις πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα στους συμμετέχοντες και να αντιληφθούμε ότι αυτές οι διαφορές εμπλουτίζουν την κοινωνία μας.

• Να αντιμετωπίσουμε τη διαφορετικότητα με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο.

• Να γνωρίσουμε νέους φίλους, να αναπτύξουμε σχέσεις για νέες συνεργασίες, να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές που έχουμε παρατηρήσει στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, τόσο στην παιδαγωγική θεώρηση όσο και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων τα οποία είναι κοινά για όλο τον κόσμο.

Οι ανωτέρω στόχοι επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από αυτή τη συνεργασία μας. Οι μαθητές/-ήτριες όπως και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων που συμμετείχαν στην κινητικότητα λάβαμε μέρος σε πολλά εργαστήρια με θέμα την περιβαλλοντική αφύπνιση.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαμε σε σκυταλοδρομία συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και τοποθέτησής τους στους κατάλληλους κάδους, δημιουργήσαμε παρουσιάσεις σχετικά με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παρουσιάσαμε παραδοσιακούς χορούς ή τραγούδια της κάθε χώρας, παρακολουθήσαμε εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης απορριμμάτων, ακολουθήσαμε ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι στην πόλη της Βάρνας, δώσαμε συνέντευξη σε κρατικό κανάλι της βουλγαρικής τηλεόρασης για τον σκοπό της συνάντησής μας κ.ά.

Μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί επιστρέψαμε οπλισμένοι με νέες δεξιότητες και γεμάτοι ικανοποίηση από το εν λόγω ταξίδι μας και θα φροντίσουμε για τη διάχυση αυτών των γνώσεων προς το σύνολο των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών τόσο του σχολείου μας όσο και των όμορων σχολείων.

Για τους/τις μαθητές/-ήτριες του σχολείου μας, ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, η οποία δε θα φύγει εύκολα από τη μνήμη τους»­.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής