Προβληματισμός για τα τροχαία και την κατάσταση στο νοσοκομείο

Προβληματισμός για τα τροχαία και την κατάσταση στο νοσοκομείο

Προβληματισμός για τα τροχαία και την κατάσταση στο νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 878 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, μπήκε... εμβόλιμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προχθές το βράδυ, όπως και ο προβληματισμός για τα τροχαία ατυχήματα που μαστίζουν το νησί, με τη συζήτηση κάποια στιγμή να πλατειάζει αλλά και να πυροδοτεί ένταση και διαφωνίες…στις τάξεις της πλειοψηφίας!

Καταρχάς, στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον εκλιπόντα Δωδεκανήσιο πολιτικό Αριστοτέλη Παυλίδη που έφυγε τις προηγούμενες ημέρες, με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και μέλη του δ.σ. να μιλούν για εκείνον.

Την τραγική κατάσταση που ζει το νησί μας με τα τροχαία ατυχήματα, έθιξε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Δημήτρης Κρητικός, ο οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί Αντιδημαρχία για το κυκλοφοριακό. Αφορμή, όμως, αποτέλεσε και ο τραυματισμός τις προηγούμενες ημέρες του γραμματέα του δ.σ. και μέλους της παράταξής του, κ. Δημήτρη Ιωσήφ σε τροχαίο ατύχημα (σ.σ. σχετικό ρεπορτάζ της «Ροδιακής» στο χθεσινό φύλλο), ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, προκλήθηκε από χαλασμένο φανάρι.

Ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός ζήτησε να έρθει το θέμα σε συνεδρίαση του δ.σ. αλλά να γίνουν συζητήσεις και στα χωριά για να ενημερωθούν οι νέοι.

Το νοσοκομείο
Ήταν, όμως, η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη που ακολούθησε, η οποία έδωσε το έναυσμα για να επανέλθει το δ.σ. στο μείζον και διαχρονικό θέμα του νοσοκομείου, με τη συζήτηση πάντως, από ένα σημείο και μετά να ξεφεύγει, ενώ δεν απεφεύχθησαν και οι έντονες διαφωνίες μεταξύ του προέδρου του Σώματος κ. Μιχάλη Σοκορέλου και μελών της πλειοψηφίας.

Ο κ. Κολιάδης, στην τοποθέτησή του, εξέφρασε τον προβληματισμό του για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες στο νησί και επηρεάζουν το επίπεδο της ποιότητας ζωής τους.

Ο ίδιος λοιπόν έθεσε το θέμα του νοσοκομείου επειδή το επισκέφθηκε πρόσφατα και είπε ότι «πραγματικά δεν μας τιμά καθόλου ως πολίτες, ως νησί, το πώς λειτουργεί αυτό το νοσοκομείο», συμπληρώνοντας ότι η Κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε ένα νησί με 300-350 χιλιάδες κατοίκους για κάποιους μήνες και οι ανάγκες που εξυπηρετεί αυτό το νοσοκομείο δεν είναι μόνο γι’ αυτούς αλλά και για τα γύρω νησιά.

Μίλησε ακόμη και για το βάρος που καλούνται να αντέξουν οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου και εξέφρασε την απορία του, πού θα καταλήξει αυτό, κάνοντας λόγο για μία θλιβερή εικόνα αλλά και για την απαξίωσή του για να ιδιωτικοποιηθεί.

Μίλησε, ακόμη, και για το συγκοινωνιακό με την ακρίβεια των εισιτηρίων, για την έλλειψη αστυνόμευσης λόγω της υποστελέχωσης που είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα έσοδα που λαμβάνει το Κεντρικό Κράτος από τη Ρόδο.

Είπε, ακόμη, ότι δεν ήταν έτοιμη ποτέ η Ρόδος να δέχεται 2,5-3 εκατομμύρια επισκέπτες -«με τι όπλα;», αναρωτήθηκε.

«Και στο τέλος θα αναγκαστούμε... να διώχνουμε τον κόσμο γιατί δεν θα μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε», είπε και ζήτησε να λάβει μία πολιτική απόφαση το δ.σ. πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Στο σημείο αυτό, όμως, τον λόγο πήρε ο κ. Σοκορέλος ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι μιλάει δίχως πολιτική ταυτότητα και ως διευθυντής που έχει 32 χρόνια στο νοσοκομείο, του είπε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέει τα πράγματα, αν και υπάρχουν πολλές αλήθειες σ’ αυτά που είπε.

Ο πρόεδρος, θέλησε να του θυμίσει ότι έχουν φέρει το θέμα αρκετές φορές στο δ.σ., ο ΔΥΠΕάρχης ήρθε πάνω από πέντε φορές, τα έχουν πει στον υπουργό, όπως και ότι ο νέος διοικητής φαίνεται να κάνει πράγματα.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αεροδιακομιδές έχουν μειωθεί πάρα πολύ, τα έσοδα του νοσοκομείου είναι καλύτερα, όπως και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του.

Για τους γιατρούς είπε ότι είναι θέμα της πολιτείας οι μισθοί τους, αλλά τόνισε ότι γιατρούς και δεν έχουμε, και δεν έρχονται.

Ανέφερε, ακόμη, ότι 6-8 Νοεμβρίου θα έρθει εδώ η υφυπουργός Υγείας και θα συζητήσουν επιτόπου στο νοσοκομείο.

Επίσης, ο κ. Σοκορέλος θέλησε να διαβεβαιώσει ότι το νοσοκομείο είναι ασφαλές και ο ροδιακός λαός να είναι υπερήφανος για τους γιατρούς που έχουμε, γιατί υπερβάλουν εαυτόν.

Τότε, ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Στάμου ρώτησε για τη λίστα χειρουργείων και ο κ. Σοκορέλος είπε ότι πράγματι είναι πάνω από 200 άτομα, όμως ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος σε σχέση με τους αναισθησιολόγους που έχουμε.

Στο σημείο αυτό, αντέδρασε ο κ. Κολιάδης ο οποίος ζήτησε με έντονο τρόπο να παρέμβει η Δημοτική Αρχή και είπε προς τον πρόεδρο ότι δεν είναι όλα μέλι-γάλα, με τον τελευταίο να λέει ότι ως δήμος δεν έχουν καμία δυνατότητα να παρέμβουν και ότι δεν τα παρουσίασε όλα μέλι-γάλα.

Αρνητική ήταν η εντύπωση που αποκόμισε και ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σπυρόπουλος ο οποίος έκανε πρόσφατα χρήση των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Ακολούθησαν υψηλοί τόνοι για κάποια λεπτά, με το θέμα να πλατειάζει και τη μειοψηφία... να παρακολουθεί.

Λίγο αργότερα, την ενόχλησή του εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Μανέττας όταν ο πρόεδρος του είπε ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το νοσοκομείο με τον αντιδήμαρχο να μην κρύβει την ενόχλησή του και να λέει «δεν είναι αντιμετώπιση αυτή!».

«Ψυχρό» κλίμα όμως δημιουργήθηκε προς στιγμήν στα έδρανα και μεταξύ του αντιδημάρχου Νότιας Ρόδου κ. Σάββα Καραταπάνη και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργου Τριάντου, όταν ο πρώτος, με αφορμή την υπόθεση της δωδεκάχρονης, έθεσε το θέμα της έλλειψης δομών για τα παιδιά στη Ρόδο, και θέλησε να απαντήσει ο κ. Τριάντος, λέγοντας ότι θα έπρεπε πρώτα να ενημερώνεται και μετά να τοποθετείται κάποιος.

Μάλιστα, όπως είπε ο τελευταίος, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 70-75 εισαγγελικές παραγγελίες για έρευνα που έχει να κάνει με υποθέσεις ανηλίκων, ωστόσο εδώ δεν έχουμε δομές αλλά ούτε και ειδικούς.

Επίσης, παιδιά από εδώ έχουν βρει άσυλο σε δομές της ηπειρωτικής χώρας, όπως το «Σπίτι του παιδιού». Ούτε ο κ. Καραταπάνης έκρυψε την ενόχλησή του, παίρνοντας εκ νέου τον λόγο και λέγοντας ότι είναι ενημερωμένος.

Ο κ. Σπανός, τέλος, είπε ότι, αυτή τη στιγμή συζητείται πρόταση στο υπουργείο Υγείας σύμφωνα με την οποία εξετάζεται οι νέοι γιατροί να καλούνται να υπηρετούν για 18 μήνες σε δυσπρόσιτες περιοχές και μετά να κάνουν την ειδικότητά τους.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς