Ο εορτασμός της 9ης ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Ο εορτασμός της 9ης ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Ο εορτασμός της 9ης ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 464 ΦΟΡΕΣ

Γιορτάστηκε τις προηγούμενες ημέρες και στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης «Σ. Φανουράκης» η «9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ».

Στο πλαίσιο υλοποίησης της σημαντικής αυτής δράσης, το σχολείο επισκέφθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Αναστασία Σταυριά, πρώην πρωταθλήτρια, βαλκανιονίκης και νυν προπονήτρια τζούντο.

Η καλεσμένη, μίλησε σε μαθητές-μαθήτριες και εκπαιδευτικούς για την αξία του αθλητισμού, τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού, καθώς και τα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με το ολυμπιακό άθλημα του τζούντο.

Στη συνέχεια έκανε επίδειξη βασικών τεχνικών τζούντο και στην πρακτική εξάσκησή τους, τα παιδιά συμμετείχαν με εμφανή ενθουσιασμό, γεγονός που γέννησε την ιδέα να δημιουργηθεί τμήμα τζούντο στο νησί με την αφιλοκερδή συνεισφορά της κ. Σταυριά και τη στήριξη του δήμου Χάλκης.

Εκτός από το τζούντο, ο γυμναστής του σχολείου κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, οργάνωσε αθλοπαιδιές στον αύλιο χώρο του σχολείου προσφέροντας μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Με την ευκαιρία, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ευχαριστούν θερμά:
Την προπονήτρια κ. Αναστασία Σταυριά για την ευγενική της παρουσία στο σχολείο, τον δήμο Χάλκης και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Αγγελική Βογιατζόγλου, για τη στήριξη της εκδήλωσης.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης