Μ. Ιντζάς: «Από το 1980 έχω να δω τέτοιο ρυθμό προκρατήσεων»

Μ. Ιντζάς: «Από το 1980 έχω να δω τέτοιο ρυθμό προκρατήσεων»

Μ. Ιντζάς: «Από το 1980 έχω να δω τέτοιο ρυθμό προκρατήσεων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1148 ΦΟΡΕΣ

Πέφτει σταδιακά η αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, με ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από δύο χρόνια πανδημίας, καθώς οι παραδοσιακοί μας πελάτες επέστρεψαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον προορισμό, όπως υπογραμμίζει ο συμπατριώτης μας ξενοδόχος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Semiramis, Μάκης Ιντζάς.

Με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν παράπονα, καθώς παρά τις δυσκολίες οι τουρίστες δεν μας ξέχασαν, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα και η επόμενη χρονιά, θα είναι αρκετά καλή, δεδομένων των στοιχείων που υπάρχουν από τις προκρατήσεις.

Για τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιούνται περίπου 6 με 7 πτήσεις καθημερινά οι τελευταίες πλέον και στη συνέχεια οι εναπομείναντες τουρίστες θα αποχωρήσουν με τις τελευταίες γύρω στα μέσα του Νοέμβρη.

Αναφερόμενος ο κ. Ιντζάς στη χρονιά που φεύγει, δήλωσε τα εξής:

«Η εξέλιξη για φέτος ήταν θετική, τα αποτελέσματα αρκετά ικανοποιητικά μετά τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Δεν θα πρέπει να παραπονιούνται κάποιοι, πήγαμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε γιατί η Ρόδος έχει ένα πολύ δυνατό branding σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.

Με πρώτη τη Βρετανία, δεύτερη τη Γερμανία και τρίτες τις σκανδιναβικές χώρες Πολωνία, Γαλλία κλπ, φαίνεται ότι οι παραδοσιακοί πελάτες της Ρόδου εμφανίστηκαν και ότι δε μας ξέχασαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια παρά τη δύσκολη οικονομική κρίση και το ενεργειακό που περνάμε.

Αυτό μας κάνει να νοιώθουμε υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε στον ιδιωτικό τομέα».

«Από το 1980 έχω να δω τέτοιο ρυθμό προκρατήσεων…»

Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εικόνα που παρουσιάζουν αυτό το διάστημα οι προκρατήσεις για το νησί μας, καθώς οι ρυθμοί είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί και δείχνουν την ισχυρή τάση που υπάρχουν για ταξίδια το 2023, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όλοι.

«Θέλω να πιστεύω ότι η σεζόν του 2023 θα είναι πάρα πολύ καλή καθώς το δείχνουν οι προκρατήσεις. Όλα τα ξενοδοχεία πάνε πάρα πολύ καλά. Μπορώ να πω ότι προκρατήσεις έχω να δω από τη δεκαετία του 1980 σε τέτοιο ρυθμό, πάμε πολύ δυναμικά και φαίνεται ότι η αποκορύφωση θα είναι το 2024. Αυτό εφόσον δεν έχουμε άλλη εξέλιξη, δηλαδή πανδημία κ.α. καθώς ο τουρισμός κρέμεται σε μία κλωστή και όλα αυτά αλλάζουν μέρα με τη μέρα.

Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει παρά το ότι έχει οικονομικές δυσκολίες, το δείχνει αυτό και για το 2023, γιατί μπορεί να πάρει και έκπτωση αυτή τη στιγμή, κάτι που βοηθά στην καλύτερη εξέλιξη της επόμενης χρονιάς.

Οπότε προβλέπουμε μία πολύ καλή σεζόν για το 2023 όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή και παρά το οικονομικό δείχνει ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να ταξιδέψει. Το ζήτημα είναι τι θα ξοδέψει του χρόνου. Αυτό θα εξαρτηθεί από την όλη εξέλιξη του χειμώνα. Ακόμα όμως και πτώση να έχουμε την επόμενη χρονιά, μπροστά σε αυτά που έχουμε περάσει δεν θα επηρεάσει. Η σεζόν θα αρχίσει στις αρχές Απριλίου και θα φτάσει ίσως και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου» δήλωσε.

Για την επιμήκυνση

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στο θέμα της επιμήκυνσης που όπως είπε… δεν υπάρχει ούτε φέτος, γιατί χρειάζεται μία προετοιμασία τουλάχιστον δύο ετών. Πρέπει όπως τόνισε ο κ. Ιντζάς να υπάρξει υποδομή, οι επιχειρήσεις να στηριχτούν από το κράτος και να χαραχθεί στρατηγική στον τουρισμό. Μόνο με λόγια δεν γίνεται, χρειάζεται έμπειρους ανθρώπους για να σχεδιάσουν.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε τα εξής: «Ούτε του χρόνου προβλέπω χειμερινό τουρισμό.

Έχουμε ήδη καθυστερήσει. Γιατί τα οργανωμένα κέντρα Τουρκία, Αίγυπτος Ισπανία Πορτογαλία, λειτουργούν ως χειμερινοί προορισμοί πάνω από 20 χρόνια και οι τουρίστες θα τους προτιμήσουν για όσα προσφέρουν σε αντίθεση με εμάς. Δεν αρκεί ο καλός καιρός. Τι θα κάνει ο τουρίστας όταν έρθει εδώ; Πού θα πάει; Σε ποια αξιοθέατα; Πού θα φάει;»

Ενεργειακό κόστος ξενοδοχείων

Τέλος αναφέρθηκε και στο ενεργειακό κόστος καθώς όπως υπογράμμισε μπορεί τα συμβόλαια να αυξήθηκαν για του χρόνου από 10% έως 12%, όμως τα ποσοστά αυτά δεν καλύπτουν τις αυξήσεις που σημειώθηκαν σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες.

«Ένα δύσκολο θέμα. Για το ενεργειακό σε ό,τι αφορά τα φωτοβολταϊκά λόγω περιορισμένων χώρων δεν είναι εύκολο για τα ξενοδοχεία που είναι μέσα στην πόλη. Θα χρειαστούμε στήριξη από το κράτος, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι εφόσον ο τουρισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, το κράτος πρέπει να αρχίσει να βλέπει με διαφορετικό μάτι και τα ξενοδοχεία και το τουριστικό πακέτο.

Πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης που θα μπορούν να απαλύνουν τουλάχιστον σε καλό βαθμό το πρόβλημα και να φτάσουμε στα δεδομένα που δεν θα είναι ζημιά για τις επιχειρήσεις» κατέληξε ο κ. Ιντζάς.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου