Μέχρι και δύο μήνες φθάνει η αναμονή για τη διερεύνηση πολλών υποθέσεων και για κακοποίηση παιδιών

Μέχρι και δύο μήνες φθάνει η αναμονή για τη διερεύνηση πολλών υποθέσεων και για κακοποίηση παιδιών

Μέχρι και δύο μήνες φθάνει η αναμονή για τη διερεύνηση πολλών υποθέσεων και για κακοποίηση παιδιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι και δύο μήνες φθάνει η αναμονή για την εκτέλεση εισαγγελικών εντολών για κακοποίηση παιδιών στη Ρόδο.

Όπως δήλωσε στον “Sky Rodos” χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Καραταπάνης, έχουν εκδοθεί στο νησί εισαγγελικές εντολές για 70 περιστατικά για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες και πρέπει να ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Καραταπάνης δήλωσε πως είχε στείλει επιστολή στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και ζήτησε να γίνει συζήτηση για το θέμα αυτό που είναι σοβαρό.

Όπως είπε ο κ. Καραταπάνης, μόνο στα δημοτικά σχολεία υπάρχει κάποια υποστήριξη για κακοποίηση παιδιών.

«Υπάρχει ανεπάρκεια των δομών της χώρας στην προστασία των παιδιών. Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για το πρόβλημα.

Το θέμα είναι μεγάλο. Στην Ε.Ε. σύμφωνα με στοιχεία, ένα στα πέντε παιδιά έχει δεχθεί παιδική κακοποίηση. Τα νούμερα είναι τραγικά. Το 16% των παιδιών έχει δεχθεί κακοποίηση. Αυτό δείχνει πως και εμείς στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε μια εγρήγορση παραπάνω», τόνισε.

«Ο δήμος έχει δομές που μπορούμε να αναπτύξουμε περισσότερο, ώστε να αποδώσουν καλύτερα και τα παιδιά να έχουν καλύτερη προστασία.

«Τα 70 περιστατικά για τα οποία έχουν εκδοθεί εισαγγελικές εντολές περιμένουν να εκτελεστούν και οι αναμονές είναι πάνω από δύο μήνες. Αυτές οι εισαγγελικές εντολές θα έπρεπε να εκτελούνται χθες.

Πρέπει να πάει ένας λειτουργός από το δήμο, ψυχολόγος. Η διαδικασία είναι σύνθετη. Οι άνθρωποι στο χώρο των δομών του δήμου Ρόδου εργάζονται σκληρά, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις», είπε ο κ. Καραταπάνης.

«Θα άξιζε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ακόμη και να υπερβούμε ευαυτόν για να βρούμε λύση. Υπάρχει εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και θα γίνε νόμος του κράτους. Υπάρχουν δράσεις που αφορούν τρία υπουργεία.

Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε για να τελειοποιήσουμε τις δομές μας. Έτσι τα παιδιά θα γίνει υγιείς ενήλικοι», δήλωσε ο κ. Καραταπάνης.

Ο κ.Καραταπάνης δήλωσε πως του έδωσε μεγάλη χαρά το γεγονός ότι η πρότασή του για τη μείωση των τελών χρήσης χώρων κατά 50% για κοινότητες της Νότιας Ρόδου, έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ.Αναστάσιο Σπανό.

Αναφέρθηκε και στην πρότασή του για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στη Νότια Ρόδο που έχει υποβληθεί στην περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών