Μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες, εφήβους και παιδιά

Μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες, εφήβους και παιδιά

Μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες, εφήβους και παιδιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1693 ΦΟΡΕΣ

Τα μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες και εφήβους, αφορούν όσους αγαπούν τη ζωγραφική. Οι ομάδες αποτελούνται από αρχάριους και προχωρημένους. Αυτό δημιουργεί ενός είδους «ανταλλαγή» μεταξύ τους στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες επωφελούνται σε πολλά επίπεδα.

Μαθαίνουν τη χρήση διαφορετικών υλικών, ζωγραφική και σχέδιο εκ του φυσικού (νεκρή φύση, συνθέσεις, μοντέλο), ελεύθερη έκφραση, ιστορία τέχνης, κινήματα, ζωγράφοι. Έμπειρη καθοδήγηση από την εκπαιδευτικό, συμβατή με την προσωπική έκφραση των δικών τους ιδεών.
«Οι ιδέες είναι μόνο σημεία εκκίνησης. Για να ξέρεις τι να σχεδιάσεις, πρέπει να αρχίσεις να ζωγραφίζεις». Πάμπλο Πικάσο

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά –Εικαστικό αλφαβητάρι

Στα παιδιά αρέσει να ζωγραφίζουν και να σχεδιάζουν. Τεχνικές ζωγραφικής και σχεδίου τους δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν και ν’ ανακαλύψουν νέες δυνατότητες. Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους μαθαίνοντας για διάσημους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Βασικός σκοπός είναι να αποκτήσουν οι μαθητές την εικαστική σκέψη και αντίληψη με δημιουργικό τρόπο ενισχύοντας τη φαντασία τους που είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ηλικίας τους. Παράλληλα, έρχονται σε επαφή με την ιστορία της τέχνης και την εικαστική παραγωγή, μαθαίνοντας να χειρίζονται διαφορετικά υλικά μέσα και τεχνικές μέσα από ένα ευχάριστο και δημιουργικό μάθημα ζωγραφικής.

«Γιατί η τέχνη δεν είναι για τους λίγους, αλλά ούτε και για τους πολλούς, είναι για τον καθένα μας προσωπικά» Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Το πρόγραμμα υλοποιείται στα εργαστήρια ζωγραφικής του ΔΟΠΑΡ και διδάσκουσα είναι η Χάικε Κουμέρ, ζωγράφος – εικαστικός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες
Τμήμα 1: Τετάρτη 10:00-12:00
Τμήμα 2: Τετάρτη 17:00-19:00
(Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα 5 άτομα)

Μαθήματα ζωγραφικής για εφήβους (13-18 χρονών)
Tμήμα 1: Παρασκευή 16:00-17:00
(Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 5 άτομα)

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά
Τμήμα 1: Σάββατο 10:00-11:00 (8-12 χρονών)
Τμήμα 2: Σάββατο 11:00-12:00 (8-12χρονών)
Τμήμα 3: Σάββατο 12:00-13:00 (5-7 χρονών)
(Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα 5 άτομα) θα ανακοινωθεί στο πρώτο μάθημα τι υλικά χρειάζονται.

Για την εγγραφή σας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της ζωγραφικής του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., οι κηδεμόνες των ανήλικων σπουδαστών και οι ενήλικες σπουδαστές θα κάνουν Εγγραφή στην εφαρμογή https://odeiodopar.gr/

Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, θα συνδεθείτε στη εφαρμογή και θα δημιουργήσετε την αίτησή σας, στη διαδρομή Αιτήσεις – Αιτήσεις Εργαστηρίων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία του ΔΟΠΑΡ 2241026385 ή 2241027427, γραφείο 6, πληροφορίες κα Μπινίκου Ελευθερία ή στο κινητό 6934041620 κα.Κούμερ Χάικε.

Για της εγγραφές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
https://www.dopar.gr/kallitehnika-ergastiria/

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας