Κριτική στη δημοτική αρχή από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κριτική στη δημοτική αρχή  από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κριτική στη δημοτική αρχή από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 592 ΦΟΡΕΣ

Ζητήματα που αναδείχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε επίπεδο τοποθέτησης των επικεφαλής των παρατάξεων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε χθες, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο της Ρόδου, κ. Τάκης Πότσος.

Η διαγραφή οφειλών από τη ΔΕΥΑΡ, θέμα για το οποίο δημιουργήθηκε «θόρυβος» τις προηγούμενες ημέρες, ήταν εκείνο με το οποίο ξεκίνησε ο κ. Πότσος. Ανέφερε, λοιπόν, ότι οι ίδιοι είχαν ζητήσει να μπει στο δ.σ. για να ενημερωθεί το Σώμα, ωστόσο αυτό δεν συνέβη.

«Εμείς απαιτήσαμε να δοθούν εξηγήσεις, οι οποίες κατά την άποψή μας δεν δόθηκαν, πρώτον», είπε ο κ. Πότσος και συνέχισε: «Δεύτερον, καμία απάντηση επί του θέματος και καμία πειστική απάντηση στο γιατί δεν υπήρχε εισήγηση από υπηρεσιακούς παράγοντες ή από αυτόν που, τέλος πάντων, έχει την ευθύνη να εισηγείται στη ΔΕΥΑΡ και καμία απάντηση που να πείθει εμάς για το τι μέλλει γενέσθαι με τη ΔΕΥΑΡ και όσο αφορά στις μελλοντικές διαγραφές που υπάρχουν, όπως ειπώθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίκκη (σ.σ. πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ)».

Σε ερώτησή τους σχετικά με το τι είναι διατεθειμένη να κάνει η ΔΕΥΑΡ ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω χρέη από μεγαλοοφειλέτες και αν θα προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης, η απάντηση ήταν ότι «εμείς δεν θα κόψουμε το νερό σε κανέναν ούτε και στους μεγαλοοφειλέτες και θα πιέσουμε να πληρωθούμε», είπε ακόμη ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μ’ αυτό το σκεπτικό γιατί να πληρώνει ο μεγαλοοφειλέτης και να μην περιμένει την πενταετία για τη διαγραφή των οφειλών του; Είπε, ακόμη, ότι στην τελευταία συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά ευχολόγια, πολλά χιλιοειπωμένα πράγματα και πολλά που, κατά την άποψή τους, δεν έχουν πολιτική βάση, η πρόταση «πρέπει να στηριχθεί η ΔΕΥΑΡ» ακούστηκε σχεδόν από όλους τους υπόλοιπους και ρώτησε τι εννοεί ο καθένας όταν το λέει αυτό. «Θα…ρίξουν κολώνες για να τη στηρίξουν; Τι θα κάνουν; Θα καλουπώσουν δηλαδή;» είπε χαρακτηριστικά.

Θύμισε, στη συνέχεια, ότι από την αρχή, επί Καποδίστρια ακόμα, δεν έχουν κρύψει την αντίθεσή τους στη λειτουργία Ανώνυμων Εταιρειών στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και στο γεγονός ότι το δ.σ., αν και δημοτική η Εταιρεία, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις αποφάσεις που λαμβάνει η ΔΕΥΑΡ, ούτε έλεγχος μπορεί να υπάρξει.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι με βάση τον αριθμό απολύσεων των εργαζομένων και τη συνταξιοδότηση εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ, η Επιχείρηση οδεύει μαθηματικά σε τι; «Στο να ανοίξουν οι πόρτες της ιδιωτικοποίησής της στο κομμάτι το οποίο ευνοεί κάποιους να επενδύσουν στο όνομα της ανάπτυξης την οποία θέλουν να φέρουν και θ’ αφήσουν όλη τη βρώμικη δουλειά στη ΔΕΥΑΡ», είπε και αναφέρθηκε στα προβλήματα αποχέτευσης και υδροδότησης ειδικά στα χωριά «στο όνομα της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης.

Ερωτήματα

Σχετικά με τα ερωτήματα που κατέθεσε στη συνεδρίαση του δ.σ., το πρώτο ήταν για το περιεχόμενο της συμφωνίας του δήμου με το υπουργείο Εσωτερικών όσο αφορά στο μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, το μέλλον των εργαζομένων, που είναι αυτό που τους ενδιαφέρει. «Τι είναι αυτό το οποίο συμφωνήθηκε και συζητήθηκε», αναρωτήθηκε και ζήτησε ενημέρωση του Σώματος.

Επίσης, υπήρξε συνάντηση στην Αθήνα για τα ζητήματα της ΔΕΣ ΡΟΔΑ με τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Καμπούρη, και ζήτησαν και εδώ ενημέρωση για το ποια είναι τα προβλήματα της Επιχείρησης.

Ο κ. Πότσος, αναφέρθηκε και στο πολύπαθο-όπως είπε-ζήτημα του νοσοκομείου της Ρόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δ.σ. δεν είναι πολιτικό όργανο κατά το δοκούν, όποτε θέλει ο καθένας». Γιατί-συνέχισε-στο τελευταίο δ.σ.παρουσίασαν την εικόνα την οποία ξέρουμε και ο κόσμος βλέπει τα προβλήματα όταν το επισκέπτεται και δη την τουριστική περίοδο, ενώ αυτά αφορούν στις δομές σε όλο το νησί.

«Αλλά δεν μπορεί να περνάει μιάμιση ώρα στο δ.σ. με συζήτηση περιγραφής των προβλημάτων και μάλιστα ο πρόεδρος του δ.σ. να προσπαθεί να μας παρουσιάζει ότι αλλάζουν τα πράγματα και κάτι κινείται. Μα τα προβλήματα είναι ίδια και χειρότερα. Δηλαδή, όποτε θέλουμε είμαστε πολιτικοποιημένοι και όποτε θέλουμε είμαστε ανεξάρτητοι…», τόνισε.

Και είπε ακόμη: «Και φαίνεται αυτό που λέμε και λέγαμε και θα λέμε από τις θέσεις και τις τοποθετήσεις μέσα στο δ.σ. Δηλαδή, τώρα…μας έπιασε ο πόνος και πήραμε χαμπάρι ότι τα μονοπώλια κυριαρχούν στα θέματα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς;».

Ο κ. Πότσος έκλεισε με ένα σχόλιο για την τροπολογία που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη βουλή, η οποία δίνει παράταση στη μη κατεδάφιση των αυθαιρέτων στις παραλίες και με αφορμή την κατάσταση στο νησί μας, είπε: «Καταλαβαίνετε πολύ καλά τι είναι αυτό που θα ακολουθήσει και τι δεν θα γκρεμιστεί-που δεν υπήρχε βέβαια η διάθεση να γκρεμιστεί-ξεκινώντας από τη Γλύστρα μέχρι το βορειότερο κομμάτι του νησιού.

Δεν θα αφήσουν ούτε κόκκο άμμου ανεκμετάλλευτο για τα δικά τους κέρδη!», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι θα τα γκρεμίσουν. Γκρεμίζονται οι αυταπάτες αυτών που πίστευαν ότι θα τα ‘ριχναν!», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη