ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Εγένοντο αποκαλυπτήρια πινακίδος εις Καλυθιές δια την πλατεία Σουηδίας

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν- Εγένοντο αποκαλυπτήρια πινακίδος εις Καλυθιές δια την πλατεία Σουηδίας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Εγένοντο αποκαλυπτήρια πινακίδος εις Καλυθιές δια την πλατεία Σουηδίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 6 Νοεμβρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3472


ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΟΣ ΕΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΔΙΑ
ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Προχθές την εσπέραν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου μετέβη εις την κοινότητα Καλυθιών όπου απεκάλυψε την πινακίδα της πλατείας Σουηδίας, εις τον κεντρικώτερον χώρον της κοινότητας.

Εις την οργανωθείσαν τελετήν παρίσταντο και 250 Σουηδοί τουρίσται οι οποίοι διεσκέδαζαν υπό τους ήχους μουσικής παρακολουθούντες εντόπιους χορευτάς με χαρακτηριστικάς ενδυμασίας και πίνοντες τον προσφερόμενον Ροδιακόν οίνον. Εν αρχή ωμίλησεν ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Δικησσίδης, ο οποίος εξήρε την σημασίαν της άπαξ της εβδομάδος οργανώσεως λαϊκού πανηγυριού χάριν των Σουηδίας.

Ακολούθως ωμίλησαν ο τοπικός διευθυντής του τουριστικού οργανισμού «Χεμπ Ρέζορ» κ. Χέρνερ, ο διευθυντής του σχολείου κ. Σπανός ανακοινώσας ότι εχαρακτηρίσθησαν ευεργέται του σχολείου, διά τας πολλάς υπέρ αυτού δωρεάς ο γενικός και ο τοπικός διευθυντής του Σουηδικού Οργανισμού και τέλος ο γενικός διευθυντής κ. Μπότζεσον, όστις ηυχαρίστησε και ανεκοίνωσεν ότι οι επισκέπται Σουηδοί συνεκέντρωσαν 75.000 δραχμάς αι οποίαι θα διατεθούν δια να σπουδάση γεωπονική ένας νέος εκ Καλυθιών.


ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΑΝΤΙΦΥΛΛΟΥ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΛΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Τηλεγράφημα του Δημάρχου Μεγίστης κ. Κονδυλιού προς τον Νομάρχην κ. Ιωάννου αναφέρει ότι προχθές την 10ην πρωινήν επεσκέφθησαν το Καστελλόριζον αι τουρκικαί αρχαί της κωμοπόλεως Αντιφύλλου, οι μεταβάντες εις Μεγίστην Τούρκοι εκπρόσωποι της Αντιφύλλου ανερχόμενοι εις 20 με επικεφαλής τον αναπληρωτήν του επάρχου, παρέμεινον μέχρι της 5ης απογευματινής.
Ως εδήλωσαν ούτοι εις τον Δήμαρχον κ. Κονδυλιόν και τας λοιπάς τοπικάς αρχάς της νήσου σκοπός της επισκέψεως ήτο η σύσφιξις της Ελληνοτουρκικής φιλίας.


ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Χθες έφθασαν εντολή του ΕΟΤ οι πολιτικοί μηχανικοί Π.Κ. Κοτζιάς και Α.Κ. Σταματόπουλος, διά να ενεργήσουν δειγματοληψίαν εδάφους και υπεδάφους του χώρου Ενυδρείου Ρόδου, προκειμένου να αρχίση η κανονική εκτέλεσις του έργου διαμορφώσεώς του, εν όψει ανεγέρσεως του Καζίνου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...