Δεσμεύτηκε για λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου μας η αν. υπουργός κ.Μίνα Γκάγκα

Δεσμεύτηκε για λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου μας η αν. υπουργός κ.Μίνα Γκάγκα

Δεσμεύτηκε για λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου μας η αν. υπουργός κ.Μίνα Γκάγκα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 521 ΦΟΡΕΣ

Το νοσοκομείο της Ρόδου επισκέφθηκε χθες το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και είχε συνεργασία με το διοικητή Σταύρο Τσαντή και εκπροσώπους του ιατρικού νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Την κ. Γκάγκα συνόδευε ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός ενώ στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη και οι υπεύθυνοι κάθε τομέα του νοσοκομείου μας.

Αμέσως μετά η κ. Γκάγκα παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψή της και απάντησε σε ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο μας, ευχαριστώντας δημόσια όλο το προσωπικό για το έργο που επιτελεί.

«Σκοπός της επίσκεψής μου ήταν να δω το νοσοκομείο από κοντά, να δω τους συναδέλφους από κοντά και να συζητήσουμε τα προβλήματά του και ό,τι θέματα υπάρχουν και να λύσω οποιεσδήποτε απορίες υπάρχουν σχετικά με το νομοσχέδιο.

Είδαμε όλους τους χώρους του, είναι ένα από τα ωραιότερα νοσοκομεία που έχω δει, με σωστό σχεδιασμό, με άνετους χώρους και θαλάμους, τουαλέτες που δεν έχουν όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα. Θέλει επισκευές, κάποιες θα μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης...

Συζητήσαμε διάφορα θέματα που απασχολούν το προσωπικό, όπως η νοσηλευτική κάλυψη, νέες προκηρύξεις για ιατρικές θέσεις ιδιαίτερα σε αυτές που βγήκαν άγονες, και ήταν μία πολύ γόνιμη συζήτηση σε ένα νοσοκομείο που θεωρώ ότι δουλεύει πολύ καλά, έχει πολλές επισκέψεις στα επείγοντα και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν 29 τακτικά ιατρεία και δουλεύουν 22 κάθε μέρα, ένα μεγάλο νούμερο. Η Ρόδος όμως έχει τουρισμό ακόμα και τώρα και είναι σημαντικό να έχει επιπλέον βοήθεια τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι οι περισσότεροι επισκέπτες στο νοσοκομείο, και είναι βασικό να έχουμε μία προσωπική επαφή με όλους.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους στο νοσοκομείο γιατί η δουλειά που κάνουν είναι εξαιρετική, γίνονται μεγάλες επεμβάσεις, εξυπηρετείται πολύς κόσμος, τα παθολογικά και χειρουργικά τμήματα δουλεύουν πολύ καλά... η αίσθησή μας είναι εξαιρετική και νομίζω ότι αυτό το βλέπει ο κόσμος.

Θα βελτιώσουμε τη δομή του νοσοκομείου γιατί το ιατρικό και νοσηλευτικό έργο που γίνεται αλλά και το διοικητικό είναι εύκολο να το αντιληφθείς σε ένα περιβάλλον που είναι καλό, και λέω και πάλι, ότι παρά τα φθαρμένα πατώματα, το νοσοκομείο της Ρόδου είναι από τα καλύτερα νοσοκομεία που έχω δει.

Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους για τη δουλειά που κάνουν και επίσης την περιφέρεια και τους βουλευτές μας που στηρίζουν το νοσοκομείο».

Πώς θα αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση

Στην ερώτηση πώς θα αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απάντησε λέγοντας: «Ήδη προκηρύξαμε θέσεις για την περιφέρεια με έμφαση στα νησιά και τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία. Κάποιες θέσεις βγήκαν άγονες.

Αλλάζουμε στο νομοσχέδιο τις ιατρικές θέσεις και δίνουμε τη δυνατότητα μερικής απασχόλησης που θεωρούμε ότι είναι σημαντική, ειδικά για νέους ανθρώπους που θέλουν να εγκατασταθούν στο νησί.

Για το νοσηλευτικό προσωπικό έχουμε δώσει ήδη πολλές θέσεις και μόλις μπορέσουμε θα ξαναδώσουμε.

Έχουμε περάσει οικονομική κρίση και μνημόνια που επέτρεπαν μία πρόσληψη στις 5 συνταξιοδοτήσεις, τώρα είμαστε στο 1 προς 1, δεν μπορούμε να γεμίσουμε την απώλεια 12 χρόνων σε έναν. Δώσαμε πολλές θέσεις και για ιατρικό και για νοσηλευτικό και για λοιπό προσωπικό και θα δώσουμε και άλλες».

Επίσης αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα κίνητρα, είπε ότι προχωρά, ότι ήρθε στη βουλή στο τέλος της εβδομάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό λόγο για να έχουμε περισσότερους ανθρώπους που θα θελήσουν να υπηρετήσουν το εθνικό σύστημα υγείας.

Για τις ανάγκες το καλοκαίρι

Η κα Γκάγκα ρωτήθηκε και για το αν μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο θα έχουμε καλύψει στο νοσοκομείο μας τα κενά πλήρως μέσω των νέων προκηρύξεων. Η απάντησή της ήταν η εξής: «Αν προκηρύξουμε σε περίπου ένα με ενάμιση μήνα, θα έχουμε θέσεις μέσα στο επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο το πολύ.

Πέρα από αυτό εμείς από φέτος το καλοκαίρι δώσαμε δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ και τους νοσηλευτές και τους τεχνολόγους να μετακινηθούν τους μήνες της υψηλής τουριστικής σεζόν εδώ, με επιπλέον αφορολόγητα χρήματα και την υποχρέωση στέγης να εξευρεθεί από την περιφέρεια και τον δήμο, ενώ και οι ξενοδόχοι βοήθησαν πάρα πολύ.

Θα το ξανακάνουμε του χρόνου και θα δώσουμε τη δυνατότητα, όχι μόνο στους γιατρούς του δημοσίου αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς γιατί μπορεί άνετα να μετακινηθεί κάποιος να δουλέψει, αλλά μπορεί να έχει μαζί και την οικογένειά του για να κάνει διακοπές.

Είναι ένα σύστημα που λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και θέλουμε να το εφαρμόσουμε και είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά γι’ αυτούς τους μήνες της πολύ υψηλής κίνησης που πραγματικά το νοσοκομείο χρειάζεται βοήθεια, αλλά και τα κέντρα υγείας επίσης».

Ενισχύεται το ΕΚΑΒ

Με την ευκαιρία, ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα υπογράφονται οι συμβάσεις για πέντε διασώστες του ΕΚΑΒ για τη στελέχωση της μονάδας του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ενώ έκανε γνωστό ότι ήρθε το ασθενοφόρο για το Γεννάδι στη νότια Ρόδο.

Το ασθενοφόρο βρίσκεται όπως είπε στην Αθήνα και μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε πριν τις γιορτές να είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για την περιοχή. Πρόκειται για δωρεά από το ίδρυμα Ευγενίδη.

Όπως διευκρίνισε όμως και η κ. Γκάγκα, σε ό,τι αφορά τα πληρώματα έγινε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ και έδωσε τις 104 θέσεις που θεωρεί πρώτης ανάγκης. Για κάποιες είχαμε αιτήσεις, για κάποιες όχι. Κλειδώθηκαν οι 79 θέσεις για τις οποίες υπήρχαν αιτήσεις, προκηρύχτηκαν και θα γίνει νέα προκήρυξη σε ενάμιση μήνα για τις θέσεις που δεν υπήρχαν αιτήσεις. Για το νέο χρόνο θα έχουμε νέες θέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα προγράμματα εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν για κόσμο που ενδιαφέρεται, ώστε και σε περιοχές που είναι μακρινές να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να προσφέρει βοήθεια.

«Αν συμβεί κάτι θα πάει το ασθενοφόρο αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ξεκινήσαμε πέρσι, θα το συνεχίσουμε και φέτος, είναι σημαντικό για την ασφάλεια όλων μας» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου μας κ. Τσαντής, δήλωσε τα εξής: «κάναμε και έναν μικρό απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της διοίκησης.

Καταφέραμε να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία των επειγόντων και γραφειοκρατικά και οικονομικά, τη λίστα χειρουργείου με πολύ κόπο και τώρα είναι σαφώς λιγότερα τα χειρουργεία σε αναμονή και με την έλευση των νέων αναισθησιολόγων θα τα μειώσουμε κατά πολύ.

Αναδείξαμε το έργο που γίνεται στο νοσοκομείο από τους αφανείς ήρωες που υπάρχουν και είναι άνθρωποι που βάζουν πλάτη για το σύστημα παρά το ότι λείπουν κανονικές άδειες και ρεπό και πρέπει να τους ευχαριστούμε».

Τέλος ο Στέλιος Καραταπάνης, διευθυντής Α’ Παθολογικής κλινικής, τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το νοσοκομείο είναι το νοσηλευτικό, και αν βρούμε τρόπο να πάρουμε νοσηλευτικό προσωπικό, το νοσοκομείο μας θα ανακουφιστεί, ενώ η κ. Γκάγκα δήλωσε ολοκληρώνοντας ότι «όλο το νοσοκομείο δουλεύει καλά, οι γιατροί δουλεύουν καλά, το νοσηλευτικό δουλεύει καλά, η διοικητική διεύθυνση επίσης, και τους ευχαριστώ όλους».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη