Αγανάκτηση επιβατών για τις καθυστερήσεις του «Πρέβελης»

Αγανάκτηση επιβατών για τις καθυστερήσεις του «Πρέβελης»

Αγανάκτηση επιβατών για τις καθυστερήσεις του «Πρέβελης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 775 ΦΟΡΕΣ

Επεισοδιακό ήταν το προχθεσινό ταξίδι του πλοίου «Πρέβελης» καθώς σημειώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από αγανακτισμένους επιβάτες που υπέστησαν αφάνταστη ταλαιπωρία.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 8 το πρωί της Κυριακής από το λιμάνι της Ρόδου με 250 επιβάτες και με προορισμό τη Χάλκη, το Διαφάνι, την Κάρπαθο, την Κάσο, τη Σητεία και το Ηράκλειο. Καθώς όμως επιχειρούσε να δέσει στο λιμάνι μας για να αποβιβάσει τους επιβάτες του και να αναχωρήσει άμεσα, κόπηκε η μία από τις άγκυρές του, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για την ανεύρεσή της.

Κλήθηκε ο δύτης Βασίλης Μαντικός που εντόπισε την άγκυρα η οποία με τη βοήθεια γερανού ανασύρθηκε στην επιφάνεια και κατόπιν δέθηκε και πάλι στην αλυσίδα της. Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου πέντε ώρες και έτσι το «Πρέβελης» αναχώρησε γύρω στις 13.00 για τα νησιά.
Όταν το πλοίο προσέγγισε στο λιμάνι της Καρπάθου νύχτα πια, διαπίστωσε ότι τα φώτα ήταν σβηστά και ήταν αδύνατο να δέσει για να αποβιβάσει τους περίπου 50 επιβάτες του, και έτσι συνέχισε το ταξίδι του για την Κάσο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι επιβάτες, να δημιουργήσουν επεισόδια και να ζητήσουν από τους αξιωματικούς του πλοίου να παραμείνει το καράβι στα ανοιχτά μέχρι το πρωί, ώστε να τους αποβιβάσει όταν ξημερώσει, ενώ άλλοι ζητούσαν να επιστρέψει στο Διαφάνι για να κατέβουν.
Και ενώ το πλοίο είχε κατεύθυνση την Κάσο, ειδοποιήθηκε ότι τα φώτα τελικά στα Πηγάδια άναψαν, και έτσι επέστρεψε, άφησε τους επιβάτες και πήρε άλλα 60 άτομα για το υπόλοιπο ταξίδι.

Ερωτηθείς για το περιστατικό από τη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, απάντησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καλωδιώσεις στο λιμάνι της Καρπάθου, και σημειώνονται βραχυκυκλώματα. Για το λόγο αυτό επιστρατεύεται ηλεκτρολόγος ο οποίος όταν χρειαστεί, εντοπίζει το πρόβλημα και το επιδιορθώνει. Μάλιστα με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι ήδη το Λιμενικό Ταμείο έχει ολοκληρώσει τη μελέτη αντικατάστασης όλου του δικτύου κόστους περίπου 100.000 ευρώ και χθες ο ίδιος υπέγραψε τη διακήρυξη για το έργο.


Πάντως, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος, το πρωί της Κυριακής πήγε ο ηλεκτρολόγος, έκανε δοκιμή στα φώτα, τα άναψε, έκανε έλεγχο και όλα λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα. Φαίνεται όμως ότι στην πορεία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα φώτα να μην ανάψουν. Όμως, ούτε το Λιμεναρχείο ούτε ο υπεύθυνος ασφαλείας που υπάρχει στο λιμάνι δεν ενημέρωσαν το Ταμείο ότι δεν ανάβουν τα φώτα. Υπάρχουν μάλιστα και κάμερες που δίνουν εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί.


«Γίναμε γνώστες του προβλήματος αφού έφυγε το καράβι και δεν έδεσε στο λιμάνι. Αφού ενημερωθήκαμε στείλαμε ηλεκτρολόγο, πήγε και άναψε τα φώτα. Βρήκε πού ήταν το βραχυκύκλωμα και έφτιαξε τη βλάβη» δήλωσε ο κ. Παπαοικονόμου.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου