Αισιόδοξα τα μηνύματα από το Λονδίνο για τη νέα σεζόν

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το Λονδίνο για τη νέα σεζόν

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το Λονδίνο για τη νέα σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 688 ΦΟΡΕΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Βρετανία και συγκεκριμένα από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market (WTM) 2022, που άνοιξε χθες τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 του μήνα.

Η Ρόδος εκπροσωπείται από μία πολυπληθή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και επιχειρηματίες του τουρισμού, που μεταφέρουν αρκετά καλά νέα για τη νέα τουριστική σεζόν, καθώς όπως έγινε γνωστό, σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές θέσεις από τη χώρα αυτή καταγράφεται μία αύξηση σε ποσοστό περίπου 21% για τη Ρόδο, ενώ οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι η πρώτη δύναμη για το νησί μας και όπως δείχνουν τα πράγματα θα εξακολουθήσει να κρατά αυτή τη θέση.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει το «παρών» μέσα στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ ενώ η Ρόδος συμμετέχει μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ με δικό της περίπτερο.

Εκεί βρίσκονται ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος της ΕΞΡ Μανώλης Μαρκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Tουρισμού Θανάσης Βυρίνης, ο αντιδήμαρχος Eπικοινωνίας Κώστας Ταρασλιάς, ο πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού, Κώστας Χρυσοχοΐδης κ.α.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι στην προγραμματισμένη για χθες καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, τον κ. Κικίλια πλαισίωσαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο CEO της TUI Sebastian Ebel, καθώς και ταξιδιωτικοί παράγοντες της Μ. Βρετανίας.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, σε γραπτή δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε τα εξής:

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κανείς το αποτύπωμα του τουριστικού 2022 στα νησιά μας. Και φυσικά, είναι ακόμα πιο δύσκολη η περιγραφή της πορείας προς αυτό το αποτέλεσμα.

Το να σπάει το Νότιο Αιγαίο το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 15%, εν μέσω πανδημίας, πολέμου και ενεργειακής κρίσης, μόνο απλό δεν είναι.

Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για αυτό, στο πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας που πίστεψε και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Σήμερα βρισκόμαστε στο Λονδίνο, στο άνοιγμα της Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market.

Βλέπουμε συνεργάτες και τους δίνουμε το δικό μας μήνυμα, ότι η εμπιστοσύνη τους ήταν για εμάς βάρος που το σηκώσαμε με αίσθημα ευθύνης, βάζοντας αυτήν ακριβώς την εμπιστοσύνη στο κέντρο ενός συνεκτικού σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα της δικής μας οικονομίας.

Τα χρόνια της πανδημίας, κερδίσαμε μερίδιο αγοράς στοχεύοντας όχι στο να σπάσουμε για μια ακόμη χρονιά το ρεκόρ, αλλά στο να γίνουμε καλύτεροι. Από αυτό έρχεται το αποτέλεσμα που θέλουμε στην οικονομία και στην κοινωνία και όχι απο το κυνήγι των αφίξεων.

Και γινόμαστε καλύτεροι.

Μέσα απο δυσκολίες, αλλά αυτό μάλλον λειτουργεί σαν καταλύτης για τους πιο δημιουργικούς και υπεύθυνους πολίτες αυτού του τόπου».

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού