Ελεύθερος με όρους ο 51χρονος που φιλοξενούσε παράνομους μετανάστες

Ελεύθερος με όρους ο 51χρονος  που φιλοξενούσε παράνομους μετανάστες

Ελεύθερος με όρους ο 51χρονος που φιλοξενούσε παράνομους μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 51χρονος που συνελήφθη όταν εντοπίστηκαν να διαμένουν στο σπίτι του, παράνομοι μετανάστες.

Η σύλληψή του έγινε σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας στις 3 Νοεμβρίου από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, που στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 51χρονου όπου και εντόπισαν τους αλλοδαπούς.

Σε βάρος του 51χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη σε πολίτες τρίτης χώρας που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Έτσι χθες το πρωί, ο 51χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προσέφερε ή διευκόλυνε με οποιονδήποτε τρόπο την εύρεση καταλύματος σε πολίτες τρίτης χώρας που δεν βρισκόντουσαν νόμιμα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος είπε ότι διαθέτει επιχείρηση στο νησί μας και εκτός αυτής, ως δεύτερη δραστηριότητα έχει μισθώσει πέντε μεγάλα σπίτια με δυνατότητα φιλοξενίας περί των δέκα ατόμων το καθένα. Τα σπίτια αυτά τα μισθώνει είτε μέσω γνωστής πλατφόρμας, είτε μέσω άλλων ικανοποιημένων πελατών οι οποίοι έρχονται ξανά οι ίδιοι (repeaters) είτε στέλνουν φίλους τους, πετυχαίνοντας με την απευθείας επικοινωνία σαφώς καλύτερες τιμές αφού αφαιρούνται από το τίμημα τα ποσοστά που θα ελάμβανε η πλατφόρμα.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες των φιλοξενούμενων, η πλειοψηφία των πελατών είναι Ευρωπαίοι, όμως υπάρχουν επίσης πελάτες από την Ιαπωνία και τις χώρες του Αραβικού Κόλπου πράγμα που σημαίνει ότι οι μισθωτές με αραβικά ονόματα δεν θα του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση έτσι ώστε να προβληματιστεί για κάτι.

Ο 51χρονος πρόσθεσε ότι με τον αλλοδαπό συγκατηγορούμενό του γνωρίστηκαν στην πρώτη του επιχείρηση στην οποία είχε πάει ως πελάτης και στο τέλος Οκτωβρίου ήταν αυτός που τον ρώτησε αν είχε ελεύθερο κάποιο από τα ακίνητα που μισθώνει.

Όπως είπε ο 51χρονος ο αλλοδαπός συγκατηγορούμενός του μίσθωσε κανονικά, καταβάλλοντας το ποσό των 100 ευρώ ημερησίως το ένα σπίτι, για το χρονικό διάστημα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου και μάλιστα με όλα τα νόμιμα παραστατικά. Ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορούσε να γνωρίζει τι θα έκανε και ποιους θα έβαζε εκεί ο συγκατηγορούμενός του, ενώ ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε φιλοξένησε με ή χωρίς αντάλλαγμα ούτε και προσπάθησε να διευκολύνει τη στέγαση παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Αντίθετα είπε πως πάντα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και επιλεκτικός αναφορικά με τους πελάτες που έκαναν κράτηση, αλλά σαφέστατα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τις αληθινές προθέσεις κάθε μισθωτή καθώς και αν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που του επιδεικνύουν ήταν γνήσια ή όχι.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 4.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών