Στα 46 χιλιοστά έφτασε το ύψος βροχής στην Κάλυμνο

Στα 46 χιλιοστά έφτασε το ύψος βροχής στην Κάλυμνο

Στα 46 χιλιοστά έφτασε το ύψος βροχής στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

Τα 46 χιλιοστά έφτασε προχθές, Κυριακή, η βροχή στην Κάλυμνο. Στο νησί επικράτησε έντονη βροχόπτωση με μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα.

Την πληροφορία μετέδωσε το kalymnos news.gr με μετρήσεις του κ. Γιώργου Καραΐσκου ο οποίος καταγράφει στοιχεία των βροχοπτώσεων στην Κάλυμνο από το 1987, κατά ημέρα, μήνα και συνολικά για ένα έτος, μετρώντας το ύψος της βροχής που πέφτει κάθε χρόνο στο νησί και συγκεκριμένα για τα διαστήματα από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου του επόμενου έτους. Για τις μετρήσεις του ο κ. Καραΐσκος χρησιμοποιεί αναλογικό βροχόμετρο.

Ύψος Βροχής

Το ύψος βροχής είναι η ποσότητα του νερού που φθάνει στο έδαφος ως βροχή. Υποθέτουμε ότι μετράμε το ύψος της βροχής σε μια οριζόντια επιφάνεια και χωρίς να υπάρχει απώλεια από απορρόφηση ή εξάτμιση.

Τη μετράμε σε χιλιοστά (mm) ή σε ίντσες (in). Μία ίντσα είναι ίση με 25.4 mm. Για να καταλάβουμε τι είναι ένα χιλιοστό βροχής μπορούμε να πούμε ότι αν σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου πέσει βροχή ενός (1) χιλιοστού τότε θα μαζευτεί νερό ίσο με ένα (1) λίτρο. Αν δε η επιφάνεια είναι 1000 τετραγωνικά μέτρα (ένα στρέμμα), τότε θα μαζευτεί νερό ίσο με 1000 λίτρα (βάρος δηλαδή ενός τόνου!)

Τέλος να επισημάνουμε ότι για να θεωρηθεί μια χρονιά ως ικανοποιητική από πλευράς ύψους βροχής που έπεσε, θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 χιλιοστά.

Πηγή: kalymnos – news.gr

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»