Eλεύθερος με όρους ο 42χρονος που κατηγορούνταν για εκβιασμό

Eλεύθερος με όρους ο 42χρονος που κατηγορούνταν για εκβιασμό

Eλεύθερος με όρους ο 42χρονος που κατηγορούνταν για εκβιασμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 454 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 42χρονος που μαζί με έναν 36χρονο και έναν 25χρονο, κατηγορούνται για εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία της Νότιας Ρόδου.

Ο 42χρονος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη αρνήθηκε ότι έχει την όποια εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ χθες ο 40χρονος επιχειρηματίας δια του δικηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή, προέβη σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος μόνο του 36χρονου και του 25χρονου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος είπε πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να γίνει και πως απλώς πήγε μία βόλτα μαζί με τον 36χρονο έως τους Πεύκους στη Νότια Ρόδο προκειμένου να «ανοίξουν» τη δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν. Στη συνέχεια επρόκειτο να καθίσουν για φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.

Στη διαδρομή όμως, είπε ο 42χρονος, πως ο 36χρονος του δήλωσε πως θα κάνει μία στάση για μία δουλειά που είχε. Όταν έφθασαν έξω από την επιχείρηση του 40χρονου, ο 36χρονος μπήκε μέσα και ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι τον περίμενε στη μηχανή. Λίγα λεπτά αργότερα όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και οι δύο άνδρες λογομαχούσαν, μπήκε μέσα και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να τους ηρεμήσει.

Ο 42χρονος αρνείται ότι έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση ή την όποιας μορφής εκβίαση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο 42χρονος και ο 36χρονος φέρονται να ζήτησαν από τον επιχειρηματία, υπό την απειλή μαχαιριού, το χρηματικό ποσό των 1700 ευρώ για λογαριασμό του 25χρονου καθώς και άλλα 500 ευρώ για τους ίδιους.

Πιο αναλυτικά, οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι μετέβησαν απογευματινές ώρες στις 3 Νοεμβρίου 2022 στο κατάστημα που λειτουργεί ο επιχειρηματίας και του ζήτησαν να τους δώσει τα 1700 ευρώ τα οποία φέρονται να αποτελούν οικονομική διαφορά για εργασίες που φέρεται να έχει κάνει ο 25χρονος στο κατάστημα του επιχειρηματία.

Επίσης οι ίδιοι φέρονται να ζήτησαν να τους δώσει και άλλα 500 ευρώ για λογαριασμό τους. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου, αστυνομικοί του οποίου στις 4 Νοεμβρίου κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 42χρονο, ενώ ο 36χρονος διαφεύγει της σύλληψης. Σε βάρος των τριών εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου