Στον ανακριτή δύο άτομα για κακοποιήσεις ζώων

Στον ανακριτή δύο άτομα για κακοποιήσεις ζώων

Στον ανακριτή δύο άτομα για κακοποιήσεις ζώων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 482 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα του ανακριτή Ρόδου πέρασαν την Τρίτη, 8 Νεμβρίου, δύο άνδρες ηλικίας 40 και 67 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διαφορετικές υποθέσεις κακοποίησης ζώων.

Και οι δύο εμπλεκόμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο 40χρονος αφορά το θάνατο τριών κατσικιών σε χωριό της Καρπάθου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος φέρεται ότι στις 3 Μαρτίου 2022 θανάτωσε με τη χρήση όπλου τα τρία ζώα που βρίσκονταν σε κτήμα του ιδιοκτήτη τους. Χθες ο 40χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κώστα Διακονή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία της ζωοκτονίας με τη χρήση όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος δήλωσε ότι την ημέρα και την ώρα που κατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα, εκείνος βρισκόταν σε άλλο χωριό του νησιού και στη συνέχεια πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας του σε σπίτι φίλων του.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο 67χρονος αφορά το αδίκημα της κακοποίησης ζώου συντροφιάς κατά συρροή (υπό τη μορφή του φόνου και του βασανισμού) και άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 67χρονος φέρεται να έβαλε στις 4 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυκτα σε γειτονιά της πόλης της Ρόδου, αυτοσχέδια παγίδα από την οποία τραυματίστηκαν αδέσποτα ζώα.

Ο 67χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κώστα Κυπραίο πέρασε το μεσημέρι ης Τρίτης την πόρτα του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα τόσο ο 40χρονος όσο και ο 67χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έκαστος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών