Tην ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου για την κατασκευή νέας αποβάθρας στο λιμάνι της Καλύμνου ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Tην ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου για την κατασκευή νέας αποβάθρας στο λιμάνι της Καλύμνου ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Tην ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου για την κατασκευή νέας αποβάθρας στο λιμάνι της Καλύμνου ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Τη χρηματοδότηση ενός νέου λιμενικού έργου που αναβαθμίζει τις λιμενικές υποδομές της Καλύμνου και βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ωρίμανσης, ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής μιας νέας αποβάθρας εξωτερικά του λιμανιού, πάνω στον ήδη υφιστάμενο προσήνεμο μόλο.

Το έργο, στην αρχική του μελέτη, προβλέπει τη δημιουργία δύο θέσεων πλαγιοδέτησης, ενός φορτηγού και ενός τουριστικού πλοίου, αλλά και μία θέση πρυμνοδέτησης ενός μεγάλου επιβατηγού και οχηματαγωγού πλοίου.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές της Καλύμνου, αφού το λιμάνι της Καλύμνου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την προσέγγιση μεγάλων πλοίων αλλά και κρουαζιερόπλοιων μεσαίου μεγέθους.

Ο Βουλευτής ζητά την ένταξη του έργου είτε στο ΕΣΠΑ είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων επισημαίνοντας ότι οι λιμενικές υποδομές στην Κάλυμνο χρήζουν αναβάθμισης προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν αναπτυξιακούς στόχους όπως ο θαλάσσιος τουρισμός και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στην Κάλυμνο με την κατασκευή νέας αποβάθρας εξωτερικά του λιμανιού»

Κύριε Υπουργέ,

Οι λιμενικές υποδομές στην Κάλυμνο χρήζουν αναβάθμισης προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν αναπτυξιακούς στόχους όπως ο θαλάσσιος τουρισμός και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Αυτή τη στιγμή, το λιμάνι της Καλύμνου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την προσέγγιση μεγάλων πλοίων αλλά και κρουαζιερόπλοιων μεσαίου μεγέθους.

Ένα έργο που βρίσκεται σε φάση και διαδικασία ωρίμανσης προβλέπει την κατασκευή νέας αποβάθρας εξωτερικά του λιμανιού, πάνω στον ήδη υφιστάμενο προσήνεμο μόλο.

Το έργο, στην αρχική του μελέτη, προβλέπει τη δημιουργία δύο θέσεων πλαγιοδέτησης, ενός φορτηγού και ενός τουριστικού πλοίου αλλά και μία θέση πρυμνοδέτησης ενός μεγάλου επιβατηγού και οχηματαγωγού πλοίου.

Με δεδομένο ότι το έργο, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό τα 8 εκ. ευρώ, είναι σε φάση ωρίμανσης, απομένει η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να υλοποιηθεί.

Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές της Καλύμνου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σε ό, τι αφορά στην ένταξη του έργου «Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών, εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου», σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, είτε στο ΕΣΠΑ είτε στο ΠΔΕ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο