Το μάθημα της κολύμβησης διδάσκεται σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου και της Καλύμνου

Το μάθημα της κολύμβησης διδάσκεται σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου και της Καλύμνου

Το μάθημα της κολύμβησης διδάσκεται σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου και της Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

Από τη Δευτέρα 31 Οκτώβριου άρχισε να διδάσκεται, μετά από τη διακοπή δυο ετών λόγω της πανδημίας, το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου. Το μάθημα θα διδάσκεται στους μαθητές της Τρίτης (Γ’) και Τετάρτης (Δ’) δημοτικού σε 10 σχολεία της Ρόδου με συμμετοχή άνω των 300 μαθητών-μαθητριών.

Σκοπός της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας, στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού και την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο.

Η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/μαθητριών, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Για την οργάνωση και υλοποίηση του μαθήματος , αρμόδια είναι η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου κ. Ελένη Τζιβή. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ορίστηκε ως Συντονίστρια Κολύμβησης η κ. Κ. Μαυρουδάκη. Για τη διδασκαλία του μαθήματος διατέθηκαν οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής ο κ. Κ. Γκιάτας και η κ. Μ. Μιχαλοπούλου.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ευχαριστεί:
-Την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών-μαθητριών προς και από το κολυμβητήριο.
- Τo Αθλητικό και Πολιτιστικό κέντρο «Ροδίων Άθλησις» για την παραχώρηση της πισίνας του για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Επισημαίνεται ότι το μάθημα της κολύμβησης διδάσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Καλύμνου. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ορίστηκε ως Συντονίστρια Κολύμβησης στην Κάλυμνο η κ. Ρ. Θεμελίνα.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.