Το νέο ωράριο των καταστημάτων της Ρόδου

Το νέο ωράριο των καταστημάτων της Ρόδου

Το νέο ωράριο των καταστημάτων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6200 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτά θα παραμείνουν στις 27 Νοεμβρίου τα καταστήματα

Τίθεται σε ισχύ από τα μέσα του μήνα και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στη Ρόδο με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με την απόφαση τα καταστήματα θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ εκτός από Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, που θα κλείνουν στις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, το Σάββατο θα ανοίγουν μία ώρα αργότερα από ότι τις υπόλοιπες μέρες, δηλαδή στις 10 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ωράριο αυτό θα ισχύσει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, καθώς στη συνέχεια ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο ενεργειακό.

Όπως δήλωσε, στη «Ροδιακή» ο γενικός γραμματέας του ΕΣΡ Κώστας Σπανός, η σκέψη για κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αφορά μόνο τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Τότε ο καιρός επιδεινώνεται με αποτέλεσμα η κίνηση στην αγορά να πέφτει, ενώ οι ενεργειακές ανάγκες των καταστημάτων αυξάνονται.

Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος θα δει σε ποια επίπεδα κινούνται τα ενεργειακά ζητήματα τι απαιτήσεις υπάρχουν πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα μέλη και αν δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το ωράριο θα συνεχίσει μέχρι την άνοιξη.

Αν όμως τα πράγματα δεν είναι καλά και υπάρχουν άλλες συνθήκες δύσκολες και πιεστικές για τον εμπορικό κόσμο, τα καταστήματα θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου προτείνει το ακόλουθο χειμερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων:
Δευτέρα 09:00 έως 18:00
Τρίτη 09:00 έως 21:00
Τετάρτη 09:00 έως 18:00
Πέμπτη 09:00 έως 21:00
Παρασκευή 09:00 έως 21:00
Σάββατο 10:00 έως 18:00
Κυριακή και Αργίες: Κλειστά

Η ισχύς του χειμερινού ωραρίου ξεκινάει από τις 15 Νοεμβρίου 2022 έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και ανάλογα με τις συνθήκες θα ανακοινωθεί νέο προτεινόμενο ωράριο.

Η λειτουργία των καταστημάτων θα διέπεται από την πλήρη συμμόρφωση στις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.

Ο Σύλλογος καλεί τον εμπορικό κόσμο της Ρόδου, όπως σεβαστεί το προτεινόμενο χειμερινό ωράριο έτσι ώστε όχι μόνο να επιτύχουμε τους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας και τη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις, αλλά και για την ενιαία εφαρμογή του ωραρίου από όλους για την αποφυγή δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά».

Κλειστά τα καταστήματα στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου στις 14 Νοεμβρίου
Σε ό,τι αφορά τη γιορτή του πολιούχου της Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι τα καταστήματα που βρίσκονται εντός των ορίων της δημοτικής ενότητας Ρόδου, θα παραμείνουν όλη τη μέρα κλειστά.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωση τα εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ενημερώνει τα μέλη του και το κοινό, ότι σύμφωνα με την απόφαση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αριθμό Πρωτ. 9077/19.10.2022, την 14η Νοεμβρίου ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Η απόφαση ισχύει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και αφορά τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα τροφίμων, τα υπερκαταστήματα καθώς και τα υποκαταστήματα εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου».

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Με την ευκαιρία αναφέρεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αλλά θα είναι προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 20:00.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα καταστήματα σε όλη τη χώρα επρόκειτο να ανοίξουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, όμως λόγω της λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, τελικά δεν άνοιξαν με αποτέλεσμα το άνοιγμά τους να μεταφερθεί για τις 13 του μήνα, ημερομηνία όμως κατά την οποία θα διοργανωθεί ο μαραθώνιος της Αθήνας, οπότε το άνοιγμά τους μεταφέρθηκε και πάλι, αλλά για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου καθώς μεσολαβεί στις 25 η black Friday.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο