Ρόδος: Μετέφερε παράνομους μετανάστες και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση

Ρόδος: Μετέφερε παράνομους μετανάστες και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση

Ρόδος: Μετέφερε παράνομους μετανάστες και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών από τα οποία θα εκτίσει τα οχτώ, επιβλήθηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 29χρονο από τη Γεωργία για τη μεταφορά με το αυτοκίνητό του, παράνομων μεταναστών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου και είχαν συλληφθεί ο 29χρονος Γεωργιανός για τη μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών και ένας 46χρονος από το Μπαγκλαντές για τη μεταφορά επίσης άλλων τεσσάρων αλλοδαπών.

Μετά τις απολογίες τους και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή, ωστόσο ο 29χρονος είχε ζητήσει από τότε να προβεί σε διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης, κάτι που έκανε δια της δικηγόρου του κας. Πόπης Οικονόμου. Το πρακτικό της διαπραγμάτευσης επικυρώθηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και επέβαλε στον 29χρονο από τη Γεωργία ποινή φυλάκισης 4 ετών για κάθε μεταφερόμενο, δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη φυλάκισης από τα οποία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα εκτίσει τα οχτώ χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τον 46χρονο από το Μπαγκλαντές θα δικαστεί το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει επισήμως γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι συλλήψεις έγιναν στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ειδικότερα, οι Λιμενικοί, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν πρωινές ώρες στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, 46χρονο αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται ύποπτα επιβιβάζοντας στο εν λόγω όχημα τέσσερις αλλοδαπούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου.

Στη συνέχεια το ίδιο αυτοκίνητο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και ακινητοποιήθηκε στην κεντρική οδό Ρόδου - Καμείρου.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε επιπροσθέτως, εντός της πόλης της Ρόδου, έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα με τέσσερις αλλοδαπούς και οδηγό έναν 29χρονο αλλοδαπό από τη Γεωργία, το οποίο ακινητοποιήθηκε ομοίως.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στην οικεία του ανωτέρω 46χρονου οδηγού, βρέθηκε να διαμένει παράτυπα ένας 35χρονος αλλοδαπός τουρκικής καταγωγής, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω εννέα αλλοδαποί (οι οχτώ μεταφερόμενοι και ο Τούρκος), συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ οι δυο οδηγοί των Ι.Χ.Ε. οχημάτων, συνελήφθησαν για διευκόλυνση παράνομης εισόδου και διευκόλυνσης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.
Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ως μέσα μεταφοράς παράτυπα εισερχόμενων προσώπων, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών