Η τουριστική κίνηση καλά... κρατεί στη Ρόδο

Η τουριστική κίνηση καλά... κρατεί στη Ρόδο

Η τουριστική κίνηση καλά... κρατεί στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 644 ΦΟΡΕΣ

11 κρουαζιερόπλοια έφεραν μέχρι χθες 10.091 τουρίστες

Σε αρκετά καλά επίπεδα κινείται ο Νοέμβριος σε ό,τι αφορά την κίνηση στην κρουαζιέρα αλλά και γενικά στο θαλάσσιο τουρισμό, και μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία, έχει ξεπεράσει ήδη τα νούμερα της περσινής χρονιάς παρά το ότι βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο δεκαήμερο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά μέχρι και χθες είχαν καταπλεύσει στη Ρόδο 11 κρουαζιερόπλοια με τα οποία μεταφέρθηκαν στο νησί μας 10.091 τουρίστες, ενώ πέρυσι όλο το μήνα Νοέμβριο είχαν καταπλεύσει 15 κρουαζιερόπλοια με τα οποία μεταφέρθηκαν 9.255 τουρίστες.

Ο μήνας που διανύουμε θα έχει μία ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη και ίσως να αποδειχτεί ο καλύτερος των τελευταίων ετών καθώς είναι προγραμματισμένο να καταπλεύσουν στο λιμάνι μας συνολικά 28 κρουαζιερόπλοια, αριθμός πρωτόγνωρος.

Εξίσου καλά πήγε όμως και ο Οκτώβριος, καθώς συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι αλλά και με τον ίδιο μήνα του 2019 της χρονιάς που ήταν η καλύτερη όλων των εποχών, κατέγραψε υψηλές επιδόσεις προκαλώντας γενική ικανοποίηση στην τοπική αγορά.

Το μήνα που πέρασε λοιπόν φιλοξενήσαμε στο νησί μας 56 κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν 63.966 τουρίστες, ενώ πέρυσι ο αριθμός τους ήταν 36 κρουαζιερόπλοια και 26.613 τουρίστες αντίστοιχα.

Σύμφωνα όμως με τα δεδομένα του 2019, της χρονιάς ορόσημο για τον τουρισμό μας, και πάλι η φετινή χρονιά, αναδεικνύεται ως η καλύτερη, καθώς τότε είχαν καταπλεύσει 38 κρουαζιερόπλοια με 42.124 τουρίστες.

Εξίσου καλή ήταν όμως η κίνηση στη γραμμή Ρόδος-Τουρκία, καθώς τα διακινηθέντα άτομα ήταν φέτος περισσότερα από ότι το 2019. Σύγκριση με την περσινή χρονιά, δεν μπορεί να γίνει καθώς το 2021 η γραμμή της Τουρκίας ήταν κλειστή.

Μέχρι και χθες λοιπόν από την αρχή της χρονιάς και ειδικότερα από την αρχή της φετινής σεζόν είχαν διακινηθεί μέσω της γραμμής αυτής συνολικά 175.897 τουρίστες, ενώ όλη την τουριστική σεζόν του 2019 είχαν διακινηθεί 171.772 τουρίστες.

Η πλειοψηφία τους καταγράφηκε στη γραμμή Ρόδος-Μαρμαρίς και αντίστροφα με 128.928 τουρίστες ενώ οι υπόλοιποι 46.969 τουρίστες διακινήθηκαν στη γραμμή Ρόδος-Φετιγιέ και αντίστροφα, η οποία συνεχώς καταγράφει αυξητικούς ρυθμούς.

Φέτος λοιπόν ξεπεράστηκε κατά πολύ η κίνηση και σε αυτή την κατηγορία και θα συνεχίσει ακόμα για λίγες μέρες η μεταφορά τουριστών μέσω Τουρκίας, καθώς ο καιρός διατηρείται καλός και υπάρχουν δρομολόγια και για το επόμενο διάστημα. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι η διακίνηση τουριστών θα ξεπεράσει τα 180.000 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου