Ρόδος: Ένοχοι με αναστολή δυο εφοριακοί για δωροληψία

Ρόδος: Ένοχοι με αναστολή δυο εφοριακοί για δωροληψία

Ρόδος: Ένοχοι με αναστολή δυο εφοριακοί για δωροληψία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2334 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δυο εφοριακοί ηλικίας 45 και 59 ετών αντίστοιχα οι οποίοι κατηγορούνται ότι ζήτησαν και έλαβαν χρήματα από επιχειρηματία της Ρόδου προκειμένου να μην βεβαιώσουν παράβαση.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2 χιλιάδες ευρώ στον κάθε εμπλεκόμενο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από πέντε χρόνια στο νησί μας και σε βάρος των δυο ανδρών ασκηθήκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία υπάλληλων από κοινού, εκβίαση επιχείρησης από κοινού, ψευδής βεβαίωση κατά συναυτουργία και κατ ’εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο εξέδωσε την απόφασή του σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την απόφαση, τόσο ο 45χρονος όσο και ο 59χρονος κρίθηκαν ένοχοι μόνο για δωροληψία σε βαθμό πλημμελήματος (το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία) και αθώοι για όλες τις υπόλοιπες πράξεις . Ήδη, οι δυο καταδικασθέντες δια των δικηγόρων τους κ.κ Άκη Δημητριάδη και Φώτη Ρωμαίου έχουν ασκήσει έφεση.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας στις 27 Ιουνίου 2017 το πρωί οπότε και ο 70χρονος συμπολίτης μας μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι την προηγούμενη μέρα το πρωί στην επιχείρηση της κόρης του μετέβησαν δυο εφοριακοί οι οποίοι αφού έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα με έναν υπάλληλο που δεν ήταν ασφαλισμένος και του ζήτησαν να τους δώσει χρηματικό αντάλλαγμα προκειμένου να μην βεβαιωθεί η παράβαση.

Μάλιστα ο 70χρονος κατήγγειλε ότι ήδη είχε επικοινωνήσει με τον έναν εξ αυτών (των εφοριακών) και είχαν συμφωνήσει να μεταβούν στο κατάστημά της κόρης του εκείνη την ημέρα το πρωί.

Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ (τρία χαρτονομίσματα των 100 ευρώ) και τα έδωσαν στον 70χρονο. Επίσης η επιχείρηση τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα πάντα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την ΕΛΑΣ, όταν λίγη ώρα αργότερα οι δύο εφοριακοί βγήκαν απ την επιχείρηση του 70χρονου οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και μόλις τους γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους ο ένας εκ των κατηγορουμένων πέταξε στο έδαφος ένα φυλλάδιο του καταστήματος μέσα στο οποίο υπήρχαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια