Αδελφοποίηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού με το Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης

Αδελφοποίηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού  με το Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης

Αδελφοποίηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού με το Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1540 ΦΟΡΕΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση υλοποιείται τη σχολική χρονιά που διανύουμε μεταξύ δύο σχολείων της Δωδεκανήσου. Πρόκειται για την αδελφοποίηση μεταξύ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού και του Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης– Καστελλόριζου. Οι σύλλογοι Διδασκόντων των δύο σχολείων συνεδρίασαν και αποφάσισαν να υλοποιηθεί η αδελφοποίηση των δύο σχολικών μονάδων.

Την πρωτοβουλία είχε το Δημοτικό Σχολείο της Ιαλυσού, οι εκπαιδευτικοί του οποίου πρότειναν στους συναδέλφους τους που υπηρετούν στο μικρό σχολείο του Καστελλόριζου, να αναπτυχθεί μια συνεργασία σε πολλά επίπεδα μεταξύ των σχολείων, πρόταση που αποδέχθηκαν ομόφωνα οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης.

Η αδελφοποίηση δεν θα υφίσταται μόνο τον τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 αλλά και για τα επόμενα έτη και στόχος είναι να υπάρχει μια προοπτική μακροβιότητας και συνέχειας αυτής της πρωτοβουλίας.
Η περίφημη «Σαντραπεία Σχολή» που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης-Καστελλόριζου
Το Δημοτικό Σχολείο Καστελλορίζου το τρέχον σχολικό έτος έχει 30 μαθητές/τριες και λειτουργεί ως τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο.

Στην Ε’ τάξη φοιτούν 7 μαθητές/τριες και στην Στ’ τάξη 3 μαθητές/τριες. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού είναι μια μεγάλη σχολική μονάδα με 275 μαθητές/τριες. Την τρέχουσα σχολική χρονιά η αδελφοποίηση θα υλοποιηθεί κυρίως με τη συμμετοχή των δύο τμημάτων Ε1 και Ε2 του 1ου Δ.Σ. Ιαλυσού και της Ε’ - Στ τάξης του Δ. Σ. Καστελλόριζου για να υπάρξει συνέχεια και το επόμενο σχολικό έτος 2023-2024 που οι συγκεκριμένοι μαθητές/τριες θα είναι τελειόφοιτοι και θα φοιτούν στη Στ’ τάξη.

Η αδελφοποίηση μεταξύ σχολείων αποτελεί μια πρακτική που έχει ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας ανάμεσα στους μαθητές/τριες των σχολείων που συμμετέχουν, την κατανόηση των διαφορετικών συνθηκών στο χώρο της εκπαίδευσης που βιώνουν οι μαθητές και την υλοποίηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα συμμετέχουν ενεργά μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων και θα εκπονηθούν κοινές εργασίες, θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις μεταξύ κυρίως των τμημάτων που αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της καλλιέργειας της συνεργατικής μάθησης.

Ειδικότερα οι δράσεις αυτές θα εστιάζουν στην πληροφορική, την τοπική ιστορία, στη διδακτική της Ιστορίας, στις Φυσικές επιστήμες, στη ρομποτική, στην παραγωγή γραπτού λόγου, στα Εικαστικά, στη Φιλαναγνωσία.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ε2 τμήματος του 1ου Δ. Σ. Ιαλυσού και της Ε-Στ τάξης του Δ. Σ. Μεγίστης. Τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μίλησαν για τον τόπο τους, το σχολείο τους, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους και προγραμμάτισαν τις επόμενες «τηλεσυναντήσεις» τους.


Διαβάστε ακόμη

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου