Επιστολή διαμαρτυρίας για την προβληματική λειτουργία της οδού Καμείρου προς κάθε αρμόδιο φορέα

Επιστολή διαμαρτυρίας για την προβληματική λειτουργία της οδού Καμείρου  προς κάθε αρμόδιο φορέα

Επιστολή διαμαρτυρίας για την προβληματική λειτουργία της οδού Καμείρου προς κάθε αρμόδιο φορέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 684 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας για την προβληματική λειτουργία της οδού Καμείρου στην πόλη της Ρόδου, η οποία κοντεύει να εξελιχθεί ως ένα άλλο... γεφύρι της Άρτας, απέστειλε μέσω της «Ροδιακής» προς κάθε αρμόδιο φορέα, ο συμπολιτης μας κ. Χάρης Παπαγεωργίου.

Στην επιστολή του σημειώνει: «κε Δ/ντά, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τη φιλοξενία σας στην έγκριτη εφημερίδα σας και την ανάδειξη ουσιαστικού και λίαν επικινδύνου προβλήματος, που υφίσταται και βιώνουμε καθημερινά στην καρδιά της πόλης μας.

Μιλώ για την περιβόητη οδό Καμείρου.

Ένας σημαντικός οδικός άξονας, που επί χρόνια είχε γίνει σαν το «γεφύρι της Άρτας», όλοι περιμέναμε ν'ανοίξει, να αποσυμφορηθεί η κίνηση εντός πόλεως, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, μα ποτέ δεν άνοιγε!

Όλοι οι κατά καιρούς αιρετοί δημοτικοί άρχοντες το υπόσχονταν χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ώσπου ήρθε η «ευλογημένη» εκείνη ώρα και η οδός Καμείρου επιτέλους δόθηκε στην κυκλοφορία. Μέχρι εδώ καλά και οφείλουμε να συγχαρούμε τη δημοτική αρχή, που επί των ημερών της, ένα όνειρο χρόνων έγινε πράξη.

Δυστυχώς, όμως, όπως πολλά έργα σε τούτο τον τόπο έτσι κι αυτό έγινε βεβιασμένα, σπασμωδικά χωρίς τελικό σχεδιασμό και πρόβλεψη!

Βλέπεις έναν κεντρικό, όπως έχει διαμορφωθεί, άξονα της πόλης μας χωρίς διαγράμμιση, με τα αυτοκίνητα να παρκάρουν «ατάκτως ερριμμένα», δεξιά και αριστερά, με διπλοπαρκαρίσματα, χωρίς κράσπεδο (πεζοδρόμιο) και ασφαλή διάβαση των πεζών.

Το δυστυχέστερο και επικινδυνότερο δε όλων είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ παραβίαση του τμήματος της οδού, που έχει χαρακτηριστεί μονόδρομος από εν δυνάμει εγκληματίες και ασυνείδητους οδηγούς κάνοντάς το κανόνα και θεωρώντας το ως κάτι φυσικό, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές μας, εμάς και των παιδιών μας, που ζούμε στις γύρω γειτονιές και που κάνουμε συνεχή χρήση της εν λόγω οδού.

Είναι θέμα χρόνου η πρόκληση σοβαρών και θανατηφόρων ατυχημάτων. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα περισσότερα βαριά και θανατηφόρα ατυχήματα προκαλούνται εντός πόλεων κατόπιν παραβιάσεων ερυθρού σηματοδότη ή STOP.

Τους δε ανεγκέφαλους, κατ'ευφημισμό, οδηγούς, που ενσυνείδητα παραβιάζουν συνεχώς τη μονοδρόμηση, οφείλει η πολιτεία -σεβόμενη και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την άποψη του επαγγελματία και εμπειρότατου οδηγού Ιαβέρη- να τους αντιμετωπίσει ως εν δυνάμει εγκληματίες και δολοφόνους, αποδίδοντάς τους κακουργηματικές κατηγορίες.

Δεν εκλιπαρούμε, αλλά παρακαλούμε και απαιτούμε την αυστηρή αστυνόμευση της εν λόγω περιοχής με ταυτόχρονη αυστηρή εφαρμογή των τροχονομικών διατάξεων, ώστε να αισθανόμαστε εμείς και τα παιδιά μας ασφαλείς. Επαφιόμαστε σε «ευήκοα ώτα» προς το παρόν.

Μετά τιμής
Χάρης Γ. Παπαγεωργίου
Κτηνίατρος».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας