Μία απόλυτα επιτυχημένη φθινοπωρινή βραδιά στο Νεστορίδειο Μέλαθρον

Μία απόλυτα επιτυχημένη φθινοπωρινή βραδιά στο Νεστορίδειο Μέλαθρον

Μία απόλυτα επιτυχημένη φθινοπωρινή βραδιά στο Νεστορίδειο Μέλαθρον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 407 ΦΟΡΕΣ

Εντυπωσίασε το τραγούδι του φθινοπώρου το κοινό της Ρόδου

Μία λυρική βραδιά αφιερωμένη στο κίνημα του γερμανικού ρομαντισμού πραγματοποιήθηκε στη νέα πτέρυγα του Μουσείου της Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου Ρόδου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου Ρόδου και του σωματείου “ANACREON”. H σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου και ο κόντρα τενόρος Σταμάτης Παυλούς με τη συνοδεία του πιανίστα Γιάννη Αερινιώτη ερμήνευσαν και καθήλωσαν το κοινό με στίχους πάνω σε μουσικά έργα του Φέλιξ Μέντελσον του Φρανς Σούμπερτ και του Ρόμπερτ Σούμαν.

Με εκφραστικότητα, μουσικότητα και φωνητική δεξιότητα, απέδωσαν τα μελοποιημένα ποιήματα του γερμανικού ρομαντισμού.
Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ακούστηκε ο κύκλος τραγουδιών του Ρόμπερτ Σούμαν. Η Χριστίνα Γιαννακοπούλου συγκίνησε με τις ερμηνείες της και απέδωσε μια ολοκληρωμένη ιστορία αγάπης «Η ζωή μιας γυναίκας και ο έρωτας», όπου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.


Στην εισαγωγή επιλέχθηκαν κείμενα με ειδική θεματολογία του φθινόπωρου, όπως η πρόζα του Νικολάου Κοντουδιού «Ημερολόγιο Νοέμβρη» και το εμβληματικό ποίημα «Πλησίον παραθύρου Ανοικτού» του Κωνσταντίνου Καβάφη. Κατά τη διάρκεια της παράστασης υπήρχαν μεταφρασμένα τα γερμανικά κείμενα σε προβολή στην οποία οι θεατές απήλαυσαν τη ροή του ποιητικού λόγου στα Γερμανικά και στα Ελληνικά κατά την εξέλιξη της μουσικής, των ήχων του πιάνου και τις ερμηνείες των τραγουδιστών.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χρήστος Μπάρδος και ο πρόεδρος του μουσείου κ. Σέργιος Αϊβάζης οι οποίοι υποστήριξαν έμπρακτα την πραγματοποίηση της όλης διοργάνωσης και οι δύο τόνισαν ότι ο πολιτισμός και αυτό το ξεχωριστό είδος μουσικής, αποτελεί όχι πολυτέλεια, αλλά μια πνευματική αναγκαιότητα που ο κόσμος την επιδιώκει και την αναζητάει ως μια πολύτιμη πνευματική τροφή για ένα ευρύ κοινό το οποίο η Ρόδος διαθέτει και αποδεικνύεται κάθε φορά που παρουσιάζονται έργα αυτού του ρεπερτορίου.

H βραδιά έκλεισε με τη βαρκαρόλλα ή επί το ελληνικότερο λεμβωδία από την όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Όφενμπαχ, ροσφέρθηκαν λουλούδια και ένα χειροκρότημα που κρατήθηκε για το κλείσιμο της βραδιάς και όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και την αισιόδοξη ευχή για το τραγούδι της άνοιξης.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας