Στα «μαλακά» έπεσε 50χρονος Ροδίτης στο Εφετείο

Στα «μαλακά» έπεσε 50χρονος Ροδίτης στο Εφετείο

Στα «μαλακά» έπεσε 50χρονος Ροδίτης στο Εφετείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 812 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων, 50χρονος Ροδίτης ο οποίος είχε συλληφθεί να κατέχει 150 γραμμάρια κοκαΐνης, 40 γραμμάρια χασίς και διάφορα όπλα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, έκρινε ένοχο τον 50χρονο ως τοξικομανή, ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Επίσης το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του, έπαυσε την ποινική δίωξη για την οπλοκατοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο του 2017, ο 50χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και τρεις μήνες φυλάκιση για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και φυσιγγίων, δηλαδή κατά συγχώνευση του είχε επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών και φυλάκισης ενός μηνός με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.
Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από έξι χρόνια μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 50χρονο.

Έτσι στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι του στο Φαληράκι τον 50χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει επάνω του 139,7 γραμμάρια κοκαΐνης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημά του είχαν εντοπιστεί ένα γραμμάριο κοκαΐνης, μία ζυγαριά, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, σόδα, ένα γουδί και ένα μαχαίρι.

Ακολούθως οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του συλληφθέντα όπου εντοπίστηκαν:
• Κοκαΐνη -9- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε ισάριθμες συσκευασίες
• Κάνναβη -38,4- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε πέντε συσκευασίες
• Το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
• Αεροβόλο πιστόλι
Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, είχαν βρεθεί δυο κυνηγετικά όπλα και ένα αεροβόλο τυφέκιο, σπόροι κάνναβης και 2-3 φυσίγγια. Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια (ναρκωτικές ουσίες, όπλα, κλπ) και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο