Κάλεσμα Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών

Κάλεσμα Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών

Κάλεσμα Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, μετά από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης καλεί την νεολαία και τους εργαζόμενους, μέσα από τους μαζικούς τους φορείς και τα σωματεία τους, να συμμετέχουν μαζικά, στο πλευρό των φοιτητών, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Έξω οι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ», «ψωμί-παιδεία-ελευθερία»: 49 χρονιά μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα!

Γιατί επίκαιρος είναι ο αγώνας ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε μία απέραντη ΝΑΤΟική βάση, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού.

Είναι επίκαιρος ο αγώνας για «ψωμί» την ίδια στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, «παιδεία», η δημόσια παιδεία διαρκώς χειροτερεύει. «Ελευθερία», η ελευθερία-δικαιώματα των πολιτών συνεχώς καταπατούνται. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα μόνο φέτος που φανερώνουν τον αυταρχικό τρόπο που το κράτος προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο από το λαό και τις διεκδικήσεις του.

Ένας ακόμα λόγος που ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μεγαλύτερη σημασία, είναι ο Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ανάμεσα στις ευρωατλαντικές δυνάμεις και τη Ρωσία.

Επιβεβαιώνεται ότι η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού κι απ’ τις δύο πλευρές δεν οδηγεί στον τερματισμό του πολέμου, αντίθετα τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της συνέχισης κι ενίσχυσης της σύγκρουσης με τραγικές συνέπειες για τους λαούς.

Επιπλέον καλούμαστε να σπουδάσουμε σε μία περίοδο όπου η ακρίβεια «θερίζει», και το δωμάτιο στην εστία είναι για πολλούς από εμάς μία από τις πρώτες σκέψεις για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, καθώς τις περισσότερες φορές το μέσο νοίκι είναι στα 350-400 το μήνα και μάλιστα για ένα δωμάτιο που καλά – καλά δεν χωράμε. Πρέπει πλέον να μετράμε τα ψιλά που έχουμε για να δούμε αν αρκούν μήπως και πάρουμε ένα πιάτο φαΐ της λέσχης, καθώς οι τιμές στο σούπερ μάρκετ είναι από άλλο πλανήτη!

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε υποδομές, καθώς στο Τμήμα Μεσογειακών σπουδών δεν πραγματοποιούνται βασικά μαθήματα, όπως τα τουρκικά! Δεν φτάνει που το οικογενειακό εισόδημα δεν αρκεί, καθώς οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και η ακρίβεια χτυπάει στο κόκκινο, δεν φτάνει που χιλιάδες φοιτητές αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε, χάνοντας μαθήματα και εξεταστικές, πλέον μας απειλούν και με διαγραφή, με το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ν+2!

Ως εδώ! Η πολιτική της ΕΕ, την οποία υπηρετεί πιστά η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, βλάπτει σοβαρά την Παιδεία. Δεν προσαρμοζόμαστε στην υποχρηματοδότηση της παιδείας, αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας! Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μπορεί να εμπνεύσει και να διδάξει τους αγώνες του σήμερα. Φανερώνει ότι η νεολαία μαζί με το λαό μπορεί να τα βάλει ακόμα και με τον φαινομενικά πανίσχυρο αντίπαλο και να τα καταφέρει!

Προχωράμε όλοι μαζί σε κινητοποίηση – πορεία 17 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, με αφετηρία τη πύλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αλεξάνδρου Διάκου.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΩΗ!»

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου