Το Δημοτικό Σχολείο Παστίδας στο στρατόπεδο οπλαρχηγού Ηλ. Μαυρομιχάλη

Το Δημοτικό Σχολείο Παστίδας στο στρατόπεδο οπλαρχηγού Ηλ. Μαυρομιχάλη

Το Δημοτικό Σχολείο Παστίδας στο στρατόπεδο οπλαρχηγού Ηλ. Μαυρομιχάλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1012 ΦΟΡΕΣ

Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, αποτελεί όνειρο αλλά και πάγιο αίτημα δεκαετιών για όσους νοιάζονται για τα παιδιά και το δικαίωμά τους στην Αγωγή και την Εκπαίδευση. Ένα σχολείο που δεν πρέπει να μένει στο στενό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, αλλά να ανοιχτεί με δραστηριότητες και γνωριμίες με τους ευρύτερους θεσμούς στην κοινωνία.

Είναι εμφανές ότι αυτά που δίνουν οξυγόνο, ζωή, εξωστρέφεια, δυναμική σ’ ένα σχολείο, είναι οι πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητές του. Αυτές μαζί με άλλα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία ανοίγουν δρόμους μια άλλης μαθησιακής διαδικασίας και παράλληλα χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και φέρνουν το σχολείο στο επίκεντρο του κοινωνικού ιστού.

Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παστίδας πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή επίσκεψη στο 542ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής.

Εκεί παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον την ξενάγηση που τους έγινε στα οπλικά συστήματα, αλλά και στα οχήματα της μεραρχίας. Όπως επίσης ενημερώθηκαν για το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο στρατός σε καιρό ειρήνης.

Η Διεύθυνση του σχολείου και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων της ΣΤ τάξης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον διοικητή κ. Φουτζόπουλο Δημήτριο, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες της μονάδας, για την ανταπόκριση και την ευαισθησία που έδειξαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και ιδιαίτερα για την πολύ ανθρώπινη και ζεστή φιλοξενία που επιφύλαξαν στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη θέληση και την πρωτοβουλία για συνεργασία των θεσμών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Σχολείου.

Οι μαθητές πήραν μεγάλη χαρά και η επίσκεψη αυτή θα «χαρα-χθεί» αναμφισβήτητα στη μνήμη τους.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων