Ποινή φυλάκισης 34 ετών σε διακινητή μεταναστών στα νησιά μας

Ποινή φυλάκισης 34 ετών σε διακινητή μεταναστών στα νησιά μας

Ποινή φυλάκισης 34 ετών σε διακινητή μεταναστών στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 34 ετών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 47χρονο αλλοδαπό από το Ιράκ για τη μεταφορά 32 παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών για κάθε μεταφερόμενο, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 34 ετών από τα οποία όμως, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα εκτίσει τα 8 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα ο 47χρονος Ιρακινός είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 35 ετών και ενός μηνός (εκτιτέα τα 8 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 17.500 ευρώ, μετατρεπόμενη η ποινή του αυτή προς 10 ευρώ την ημέρα και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν στις 2.30 τα ξημερώματα στις 27 Ιουνίου 2019 όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κω, σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού, στο οποίο επέβαιναν οι 32 αλλοδαποί και με χειριστή τον 47χρονο Ιρακινό.

Οι λιμενικοί μετά από συνεχή χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 47χρονο αλλοδαπό χειριστή του σκάφους ο οποίος και οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στο λιμάνι της Κω, όπου συνελήφθη.

Οι 32 μεταφερόμενοι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα το Μποντρούμ με σκάφος τύπου αλιευτικό και ήταν υπηκοότητας Παλαιστίνης, Συρίας, Μαρόκο, Ιράκ και Ιράν και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών