Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ρόδου

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ρόδου

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης για την προστασία και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού κας Λίνδας Μενδώνη, έρχεται για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στη συνεδρίασή της αύριο, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι.

Ως γνωστόν, μετά την έγκριση από την υπουργό, έρχεται τώρα για έγκριση και στην Ο.Ε. η σύναψη της Π.Σ. μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Το εγκεκριμένο σχέδιο, θα έρθει, επίσης, για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στη συνέχεια, θα υποβληθεί σε έλεγχο νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα υπογραφεί από τους συμβαλλόμενους φορείς και συγκεκριμένα από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και την πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων Νικολέτα Διβάρη-Βαλάκου.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης υπάρχουν πενήντα εννέα θέματα, μεταξύ των οποίων και η έγκριση μελέτης, η κατάρτιση των όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού και η συγκρότηση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο της λήψης άμεσων μέτρων προστασίας και άρσης ετοιμμοροπίας σε Μεσαιωνική Πόλη και Ρόδο».

Επίσης, θα τροποποιηθούν οι συμβάσεις σε κάθε δημοτική ενότητα για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας – αποψιλώσεων - ευταξίας κοινόχρηστων χώρων και αποκομιδής απορριμμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών