ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: 140 αεροσκάφη προσγειώθησαν εις τον αερολιμένα τον Οκτώβριον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: 140 αεροσκάφη προσγειώθησαν εις τον αερολιμένα τον Οκτώβριον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: 140 αεροσκάφη προσγειώθησαν εις τον αερολιμένα τον Οκτώβριον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 362 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3482

140 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΡΟΣΕΓΕΙΩΘΗΣΑΝ
ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΝ
34 ΕΦΘΑΣΑΝ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ως ανεκοινώθη υπό του διοικητού του Αερολιμένος Ρόδου κ. Μανιάτη 4.132 τουρίσται αφίχθησαν κατά τον λήξαντα μήνα Οκτώβριον αεροπορικώς εις Ρόδον. Συμφώνως προς τα παρασχεθέντα στατιστικά στοιχεία 9.254 επιβάται διεκινήθησαν συνολικώς δι’ αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας ως και ξένων το ούτων κατά την διάρκειαν του Οκτωβρίου. Αναλυτικώς κατά τον εν λόγω μήνα προσεγειώθησαν εις το αεροδρόμιον Ρόδου 149 αεροσκάφη διά των οποίων αφίχθησαν ανεχώρησαν 5.122 τουρίσται.
Εξ αυτών 34 αεροσκάφη αφίχθησαν απ’ ευθείας εκ του εξωτερικού με 866 τουρίστας, κυρίως Σουηδούς, οι οποίοι επραγματοποιήσαν 12.124 διανυκτερεύσεις. Εξ άλλου 32 αεροσκάφη ξένων αεροπορικών εταιριών απεγειώθησαν κατά την διάρκειαν του μηνός εκ του αεροδρομίου Ρόδου διά των οποίων ανεχώρησαν 1.187 ξένοι τουρίσται.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΔΙ’ ΕΞΕΤΑΣΙΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ
ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΡΙΟΝ ΤΗΝ ΠΡΩΙΑΝ

Σήμερον την πρωίαν αναμένεται να αφιχθή αεροπορικώς εις Ρόδον ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης προς επιτόπιον εξέτασιν και ρύθμισιν διαφόρων ζητημάτων. Τον κ. Υπουργόν θα υποδεχθούν εις το αεροδρόμιον ο Νομαρχών Διευθυντής Νομαρχίας κ. Γαλατερός και προϊστάμενοι διαφόρων υπηρεσιών. Ο κ. Κωτιάδης εν συνεχεία θα κατέλθη εις την πόλιν και θα δεχθή εις την Νομαρχίαν Επιτροπάς και πολίτας προς ακρόασιν αιτημάτων θα αναχωρήση δέ εις Αθήνας την πρωίαν της αύριον.

ΘΑ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΘΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΛΙΝΔΟΥ

Ληξάσης της εφετεινής τουριστικής περιόδου εις Λίνδον, ο Πρόεδρος της εν Λόγω Κοινότητος κ. Στέφανος Παλλάς ήρχισε την κατασκευήν σειράς έργων, τα οποία είχε προγραμματίσει και εχρηματοδοτήθησαν διά δωρεάς, κατόπιν ενεργειών του Υπουργού κ. Κωτιάδη.
Εν τω μεταξύ πληροφορούμεθα ότι ο κ. Παλλάς ενεργεί όπως εξασφαλίση το απαιτούμενον ποσόν, ίνα διαπλατυνθή εις το διπλάσιον περίπου η πλατεία του χωρίου, καθ’ όσον λόγω της τουριστικής εξελίξεως της Λίνδου επιβάλλεται να γίνη και το έργον τούτο.
Εξ άλλου κατόπιν ενεργειών του κ. Παλλά από της 1.1.1963 η Λίνδος θα ηλεκτροδοτήται επί 16ώρα το 24ώρου, γεγονός το οποίον θα συντελέση τα μέγιστα εις την έτι περαιτέρω τουριστικήν και εν γένει εκπολιτιστικήν εξέλιξιν του χωρίου.

Ενεκρίθησαν σχέδια διά δύο νέα ξενοδοχεία
δυνάμεως 188 κλινών

Ενεκρίθησαν παρά του ΕΟΤ. τα σχέδια ανεγέρσεως των κάτωθι δύο ξενοδοχείων εις Ρόδον α) Β. Καμπουράκη, Α’ κατηγορίας δυνάμεως 97 δωματίων και 166 κλινών και β) Ν. Βαρδέλη Δ’ Κατηγορίας δυνάμεως 12 δωματίων και 22 κλινών.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΙΑΤΡ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΚΩ

Την Κυριακήν 25ην τρέχοντος θα γίνη εις την Κω η θεμελίωσις του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος υπό της ΑΒΥ του Διαδόχου Κωνσταντίνου. Εις την Τελετήν θα παραστούν Υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, καθηγηταί των Ανωτάτων Σχολών, Πρόεδροι πολλών Ιατρικών Συλλόγων του Εξωτερικού και διαφόρων ελληνικών πόλεων, αντιπροσωπείαι φοιτητών ιατρικής, οδοντιατρικής και φαρμακευτικής και άλλοι επίσημοι, καθώς και αι αρχαί και ο λαός της Κω.

Η απογραφή των αυτοκινήτων
Δι’ επειγούσης εγκυκλίου του προς απάσας τας νομαρχίας της χώρας ο υπουργός των Συγκοινωνιών κ. Βρανόπουλος παρακαλεί όπως οι κ.κ. Νομάρχαι μεριμνήσουν προσωπικώς διά την κατά την διάρκειαν της απογραφής των αυτοκινήτων εις όλους τους νομούς του Κράτους ενίσχυσιν των συνεργείων απογραφής διά δύο υπαλλήλων ως και την παροχήν της συνδρομής των προς επιτυχή διεξαγωγήν του έργου το οποίον θεωρείται σημαντικής εθνικής σημασίας

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...