«Επίθεση» στη δήμαρχο Τήλου από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Μάνο Χατζηφούντα

«Επίθεση» στη δήμαρχο Τήλου από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Μάνο Χατζηφούντα

«Επίθεση» στη δήμαρχο Τήλου από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Μάνο Χατζηφούντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1010 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τις ελλείψεις εξειδικευμένων γιατρών

Την αντίδρασή του επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τήλου κ. Μάνου Χατζηφούντα, προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτηση της δημάρχου του νησιού κας Μαρίας Καμμά, στο συνέδριο της ΠΕΔ για τις ελλείψεις γιατρών που έχει το νησί.

Στη επιστολή-ανακοίνωσή του ο κος Χατζηφούντας επισημαίνει:

«Με αφορμή την παρέμβαση της δημάρχου Τήλου στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΕΔ στην Αθήνα είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω τα όσα αναφέρθηκαν για το ταλαιπωρημένο νησί μας, αλλά και να θυμίσω κάποια πράγματα που χαρακτηρίζουν το πώς αντιλαμβάνεται η παρούσα δημοτική αρχή καίρια για το νησί ζητήματα. Προφανώς και όλοι συμφωνούμε ότι το νησί δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς γιατρούς. Μάλιστα κάποιοι γιατροί που τοποθετήθηκαν πριν μερικά χρόνια, θέλησαν να μείνουν μόνιμα εδώ γιατί αγάπησαν το νησί, ασκώντας ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

Δεν θέλησαν όμως να παίξουν το ρόλο του «υποτακτικού» όπως τους ζητήθηκε, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν και να κατακριθούν για την επιστημοσύνη τους! Αποκορύφωμα της χυδαίας αυτής συμπεριφοράς ήταν η συλλογή υπογραφών από τη γνωστή ομάδα των επαϊόντων-παντογνωστών με σκοπό να εκδιωχθούν οι γιατροί από το νησί... και τα κατάφεραν! Και όλα αυτά με προτροπή της δημάρχου... Ναι της ίδιας δημάρχου που διαρρήγνυε τα ιμάτιά της στο συνέδριο της ΠΕΔ για το θέμα της έλλειψης γιατρών στο νησί μας. Της ίδιας δημάρχου που άφηνε αιχμές σε περιφερειάρχη και βουλευτές οι οποίοι έδωσαν λύση σχεδόν σε όλα όσα τους ζητήθηκαν...

Ξέχασε βέβαια να αναφέρει η δήμαρχος και τι ενέργειες έκανε για να προσελκύσει γιατρούς και νοσηλευτές στο νησί... Φυσικά τίποτα... Εμείς ως Αντιπολίτευση του δήμου προτείναμε κάποια δημοτικά κτήρια να διαμορφωθούν κατάλληλα και να φιλοξενούνται σ’ αυτά οι γιατροί δωρεάν. Αντί αυτού, τα κτήρια αυτά νοικιάστηκαν σε συγγενικά πρόσωπα της δημάρχου για να γίνουν επιχειρήσεις εστίασης... Συζητήσαμε πολλές φορές γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο προς την περιφέρεια για τη δημιουργία πολυιατρίου, αίτημα που σίγουρα θα γινόταν δεκτό. Αντί αυτού έχουμε εδώ και 40-50 χρόνια ένα υποτυπώδες ιατρείο στα Λιβάδια που αν χρειαστεί, δύο άτομα δεν μπορούν να νοσηλευτούν εκεί.

Και έρχεται λοιπόν η δήμαρχος 11 μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Μόνο που αυτά μπορεί να εντυπωσιάσουν άλλους, όχι όμως του Τηλιακούς!

Δεν της φταίνε λοιπόν της δημάρχου ούτε περιφερειάρχης, ούτε πολιτικοί, ούτε ο δύσμοιρος παπάς με την υπόθεση του φέρετρου (άλλο πυροτέχνημα και αυτό). Είναι θέμα κοντόφθαλμης οπτικής και εγκλωβισμένης αντίληψης. Οι Τηλιακοί πλέον το γνωρίζουν καλά... καιρός να το μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος!

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Ξεκίνησε η λειτουργία της Παλαιοντολογικής Έκθεσης Νάνων Ελεφάντων Τήλου "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ"

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού