Ο κ. Στράτος Καρίκης για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή

Ο κ. Στράτος Καρίκης για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή

Ο κ. Στράτος Καρίκης για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Σε όλα τα σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή Ρόδου και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης.

Ο ίδιος, ξεκίνησε, βέβαια, με αναφορά στην πρόσφατη έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την προστασία και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό γεγονός και κάτι που περίμεναν εδώ και καιρό.

Αυτό σημαίνει ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα έχουν την υπογραφή της από τον δήμο Ρόδου, την περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού, που σημαίνει χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν στη Μεσαιωνική Πόλη-τα ποσά θα ανακοινωθούν αναλυτικά.

Και δήλωσε ο κ. Καρίκης: «Εμείς δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, που έρχεται ως συνέχεια άλλων μεγάλων προσπαθειών, όπως είναι το Εθνικό (Θέατρο), όπως είναι η Νέα Αγορά, όπως είναι ο βιολογικός στο Βόδι, πολλά έργα, πάρα πολλά, που αρχίζουν να υλοποιούνται», είπε και έκανε λόγο για μία επιτυχία της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι η Π.Σ. θα περάσει από τις Οικονομικές Επιτροπές και αμέσως μετά θα υπογραφεί ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουν εξέλιξη και για το Εθνικό Θέατρο αφού η προκήρυξη του έργου θα βγει τις επόμενες ημέρες και, μάλιστα, ο κ. Καρίκης διαβεβαίωσε ότι «γρήγορα θα δούμε εργολάβο και στο Εθνικό Θέατρο».

Στη Νέα Αγορά, ως γνωστόν, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και εκείνο που μένει για να προχωρήσει είναι η εγκατάσταση του εργολάβου και το τεχνικό κομμάτι ενώ έχει ξεκινήσει η ανανέωση των συμβολαίων για τους καταστηματάρχες και παράλληλα επεξεργάζονται και το κομμάτι των άδειων καταστημάτων για τα οποία θα γίνουν διαγωνισμοί στους οποίους θα μπορεί να συμμετάσχει όποιος
Ροδίτης επιχειρηματίας θέλει.

Όσον αφορά στα μεγάλα έργα, λοιπόν, αυτό που μένει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι μέσα στο 2023 ν’ ανανεώσουν το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και θεωρεί ότι «ένας τεράστιος κύκλος έργων για την πόλη με αυτό το έργο θα συμπληρωθεί. Και βέβαια συνεχίζουμε. Δεν σταματάμε σε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην ένταξη της Ρόδου στις «Έξυπνες πόλεις». Και είπε ακόμη:

«Εγώ θα τονίσω ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή του Αντώνη του Καμπουράκη, έχει δει όλα τα έργα και όλα τα έργα τα έχει βάλει σε ένα δρόμο που μέσα στους επόμενους μήνες θα τα δούμε να υλοποιούνται».

Εντολή του δημάρχου το επόμενο διάστημα, είπε ακόμη ο αντιδήμαρχος είναι να καταπιαστούν με το θέμα του κυκλοφοριακού ώστε τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2023, να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το σχέδιο και να μας βρει η νέα σεζόν πολύ πιο έτοιμους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, επιλέγοντας τις καλύτερες λύσεις μαζί με τους ειδικούς.

Παράλληλα, ξεκίνησαν την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών στην πόλη και σταδιακά και σε συνεργασία με την περιφέρεια, όπου υπάρχει πρόβλημα σε όλο το νησί, θα γίνεται αντικατάστασή τους, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνει σε ένα τρίμηνο-τετράμηνο.

Μάλιστα, είπε ότι στοχεύουν και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη εταιρειών τηλεπικοινωνιών για να πετύχουν συνδρομή, την οποία θα ανακοινώσουν το επόμενο διάστημα και για άλλα έργα και σημαντικές δράσεις καθώς υπάρχουν εταιρείες, αυτή τη στιγμή, στο νησί που θέλουν, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Ρόδο, να υλοποιήσουν σημαντικά έργα.

Ένα ακόμη θέμα στο οποίο δίνουν έμφαση, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη είναι ότι, με τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, αποφάσισαν να εντάξουν στον προϋπολογισμό του 2023 ενίσχυση των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, καθώς υπάρχει σχετική διάταξη που το επιτρέπει να διαθέσουν ένα κονδύλι που θα εξετάσουν το επόμενο διάστημα ποιο θα είναι.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που μισθώνουν κατοικίες και μάλιστα όχι μόνο γι’ αυτούς που έρχονται από άλλες περιοχές αλλά και για Ροδίτες που δεν έχουν δικό τους σπίτι και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Όπως είπε, λοιπόν, ο αντιδήμαρχος, θα καθορίσουν και τα κριτήρια ώστε περίπου τον Μάρτιο με Απρίλιο του 2023 να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν μία δράση που υλοποιούν και άλλοι δήμοι και «ο δήμος Ρόδου πάντα, σε ένα μεγάλο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης που έχει, θέλουμε, πρώτα ο δήμαρχος και μετά όλοι εμείς, να υλοποιήσουμε».

Αναφέρθηκε και στη δεύτερη φάση της μείωσης των δημοτικών τελών όπου σε συνέχεια της μείωσης 15% σε επιχειρήσεις, 22% σε νοικοκυριά και 40% σε ευαίσθητες κοινωνικά περιοχές, πήραν απόφαση για εξ ολοκλήρου απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τα άτομα με αναπηρία 67% και πάνω και τις οικογένειές τους, για εισόδημα έως 8000 ευρώ, 50% για εισόδημα έως 24 χιλιάδες ευρώ και για το ίδιο εισόδημα 50% απαλλαγή για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Και δήλωσε γι’ αυτό:

«Ένα μεγάλο φάσμα μειώσεων που κανένας δήμος σε όλη την Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει, για να έρθει να επικυρώσει αυτό που είπα εγώ: ότι ο Αντώνης ο Καμπουράκης θα είναι τελικά ο πιο κοινωνικά ευαίσθητος δήμαρχος μεταξύ όλων αυτών που έχουν περάσει μέχρι σήμερα στην πράξη, με εισηγήσεις και προτάσεις πολύ συγκεκριμένες που και βέβαια εμείς όλοι με χαρά (σ.σ. αποδεχόμαστε) και διαπιστώνουμε και υλοποιούμε μέσα από τις αποφάσεις των οργάνων».

Ο κ. Καρίκης, αναφέρθηκε και σε σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται αυτή την περίοδο σε πολλά σχολεία και ειδικότερα στο συγκρότημα του Βενετοκλείου, επίσης ξεκινούν αυτές τις ημέρες μία μεγάλη παρέμβαση, στην Καπνοβιομηχανία και συνεχίζουν μία μεγάλη παρέμβαση που ήδη δουλεύει ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας κ. Στέφανος Δράκος και συνεχίζουν με τα γήπεδα και ό,τι άλλο χρειάζεται σε όλα τα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Καρίκης έχει συνάντηση με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, ακριβώς για να δει την πορεία αυτών των έργων και την πορεία των αναγκών τους και βέβαια όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών αφού ανανεώνουν και τον εξοπλισμό των σχολείων και ικανοποιούν πολλά αιτήματα διευθυντών, δασκάλων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που θέλουν να έχουν ένα πιο σύγχρονο σχολείο και σε επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξης, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας