Π. Εγγλέζος: Μειώστε τον ΦΠΑ στα βασικά είδη και αφήστε τα... «καλάθια του νοικοκυριού»

Π. Εγγλέζος: Μειώστε τον ΦΠΑ στα βασικά είδη και αφήστε τα... «καλάθια του νοικοκυριού»

Π. Εγγλέζος: Μειώστε τον ΦΠΑ στα βασικά είδη και αφήστε τα... «καλάθια του νοικοκυριού»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Μόνο μία μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης θα μπορέσει να ανακουφίσει τα νοικοκυριά που στενάζουν από τις αυξήσεις σε όλα τα αγαθά, καθώς όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζου, ο οποίος ερωτηθείς από τη «Ροδιακή» για το καλάθι του νοικοκυριού και την εφαρμογή του στην περιοχή μας δήλωσε μάλλον απογοητευμένος, μεταφέροντας την πικρία όλων των καταναλωτών που δε διαφοροποιούνται από εκείνον.
Αναφερόμενος στην καθιέρωση του νέου μέτρου που όπως φαίνεται δεν διαφοροποίησε ιδιαίτερα την κατάσταση, τόνισε ότι σε τοπικό επίπεδο καταγράφονται πολλά παράπονα, είτε γιατί δεν εφαρμόζουν το μέτρο όλα τα σούπερ μάρκετ, είτε γιατί δε βρίσκουν τα προϊόντα που θέλουν οι καταναλωτές είτε γιατί πολλές φορές οι τιμές των προϊόντων του «καλαθιού» είναι υψηλότερες από τις προσφορές που κάνουν τα ίδια τα σούπερ μάρκετ.

«Υπάρχει απογοήτευση και ο κόσμος αισθάνεται κοροϊδία γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να βρει κάποιος τα προϊόντα καθώς δεν είναι σε εμφανή σημεία. Επίσης υπάρχουν προσφορές από τα καταστήματα – σούπερ μάρκετ που είναι καλύτερες από αυτές των προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού».
Μπορεί να μην είναι πολλές φορές τα επώνυμα προϊόντα, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προϊόντα που βγάζει για παράδειγμα μία αλυσίδα.

Τα προϊόντα της αλυσίδας ενός σούπερ μάρκετ, είναι πολύ πιο φθηνά από αυτά που υπάρχουν στο καλάθι» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Εμείς θεωρούμε ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι τρύπιο με την έννοια ότι δεν μας προσφέρει τίποτα από τη στιγμή που οι τιμές σε όλα τα προϊόντα έχουν πάει στα ύψη ενώ το εισόδημά μας παραμένει σταθερό.


Δεν έχει νόημα από τη στιγμή που ισχύουν οι προσφορές και θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης που στην ουσία στον εργαζόμενο δεν προσφέρει κάτι. Πολλά σούπερ μάρκετ δεν το εφαρμόζουν και από τη στιγμή που οι προσφορές οι δικές τους είναι σε καλύτερα επίπεδα, θεωρούμε ότι πρόκειται για κοροϊδία».


Σύμφωνα με τον κ. Εγγλέζο πρέπει να μπούν στο «καλάθι» συγκεκριμένα είδη, τα οποία όντως πρέπει να έχουν ουσιαστική διαφορά στις τιμές από αυτά που προσφέρουν τα σούπερ μάρκετ, για να πούμε ότι το μέτρο έχει ουσιαστική εφαρμογή και εξυπηρετεί τους καταναλωτές σωστά.
«Έως πότε θα ζούμε όμως έτσι; Η μόνη λύση είναι να μειώσουν τον ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για κάποιους μήνες. Ο πληθωρισμός είναι παραπάνω από όσα λένε.

Τι θα γίνει αν δεν επεκταθεί το επίδομα ανεργίας που παίρνουν οι εποχιακοί; Πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι; Θα πρέπει να εξαγγείλουν ότι θα δοθεί μία παράταση λόγω της κρίσης ώστε να ανασάνουν οι εργαζόμενοι με επιπλέον δύο μήνες και στη συνέχεια βλέπουμε» κατέληξε, αποτυπώνοντας την αγωνία των εργαζομένων και ειδικά των εποχιακά απασχολούμενων που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο