«Έξω από τα δόντια» τα είπε ο Μανώλης Μαρκόπουλος!

«Έξω από τα δόντια» τα είπε ο Μανώλης Μαρκόπουλος!

«Έξω από τα δόντια» τα είπε ο Μανώλης Μαρκόπουλος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1237 ΦΟΡΕΣ

«Έξω από τα δόντια» τα είπε ο πρόεδρος της ΕΞΡ Μανώλης Μαρκόπουλος στο συμβούλιο προέδρων των Ξενοδοχειακών Eνώσεων μελών της ΠΟΞ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης “Philoxenia”, παρουσία του υπουργού Τουρισμού.

Μιλώντας μεταξύ άλλων για την αγορά εργασίας και θέλοντας να εξηγήσει γιατί ενώ παρατηρείται έλλειψη εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, την ίδια στιγμή έχουμε πολλούς ανέργους, είπε:

«Τουριστικές σχολές που υπολειτουργούν, Οικοτροφεία που έκλεισαν, άστοχη κατανομή των εισακτέων στην τριτοβάθμια σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας μας, εισαγωγή στην τριτοβάθμια σπουδαστών με χαμηλότατες βαθμολογίες που εκ προοιμίου γνωρίζουμε ότι αύριο θα δουλεύουν σε άσχετο αντικείμενο απ’ αυτό που οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και η πολιτεία ίδια, επένδυσαν για να τους σπουδάσουν. Και απορούμε μετά πώς γίνεται να έχουμε τεράστια έλλειψη και παράλληλα πλήθος ανέργων!»

Όσο για τη βραχυχρόνια μίσθωση, δήλωσε: «Ελεύθερη αγορά ΝΑΙ, όμως με κανόνες, με λογική, με προστασία του καταναλωτή, του επαγγελματία, της εικόνας της χώρας. Ορθά ως κοινωνία, δεν επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε έχει ιατρικές γνώσεις να ασκεί ιατρική, ούτε σε όποιον έχει μια βάρκα να εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα σε νησιά.

Την ίδια ώρα όμως, λόγω αδυναμίας ελέγχου της κατάστασης, επιτρέπουμε, σε όποιον έχει ένα χώρο να μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες χωρίς καθόλου προδιαγραφές και δικλείδες ασφαλείας του επισκέπτη μας, με τρόπο που ζημιώνει τα δημόσια έσοδα».

Εκείνος τα είπε, ο υπουργός κατάλαβε για να πράξει το σωστό και ό,τι περνά από το χέρι του;

Β. Μ.

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»