Ταινία Ροδίτη σκηνοθέτη απέσπασε βραβείο Κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ταινία Ροδίτη σκηνοθέτη απέσπασε βραβείο Κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ταινία Ροδίτη σκηνοθέτη απέσπασε βραβείο Κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1649 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για τον Δημ. Κατσιμίρη και την ταινία «Με αξιοπρέπεια»

Η ταινία του Δημήτρη Κατσιμίρη «Με αξιοπρέπεια», απέσπασε το βραβείο Κοινού (Fischer Film Forward) στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Περίληψη
Ο κ. Δημήτρης, ένας 80χρονος ηλικιωμένος, μετά το θάνατο της γυναίκας του, έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη, μαζί με το γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Μια άλλη λύση πρέπει να βρεθεί όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Μυστικά και λάθη του παρελθόντος τότε θα βγουν στην επιφάνεια, αναστατώνοντας την οικογένεια, που θα οδηγήσουν σε ένα αναπόφευκτο τραγικό φινάλε.

Σημείωμα Σεναριογράφου - Σκηνοθέτη
«Μεγαλώνεις και φτάνεις σε μια ηλικία όπου ανήμπορος πλέον να αυτοεξυπηρετηθείς, ζεις και πορεύεσαι σαν σκιά του εαυτού σου. Οι συγγενείς σου έρχονται τότε να σε υποστηρίξουν και να σταθούν δίπλα σου. Τι γίνεται όμως όταν τα ίδια τα παιδιά σου, βρίσκοντάς σε ευάλωτο, προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν και να επωφεληθούν εις βάρος σου; Κατά πόσον τότε είσαι διατεθειμένος να υποστείς όλο αυτό τον εξευτελισμό και την υποκρισία από τους γύρω σου; Σου αξίζει άραγε μία τέτοια ζωή; Σου αξίζει άραγε μία ζωή χωρίς αξιοπρέπεια;»

Bιογραφικό
Ο Δημήτρης Κατσιμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει σπουδάσει και ασκήσει το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού. Εργάζεται στην Αθήνα ως συγγραφέας και σκηνοθέτης στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα «Η Αυτοκτονία μου», «Το Έμβρυο» και έχει σκηνοθετήσει 3 βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες. Η πρώτη του μεγάλου μήκους «Με Αξιοπρέπεια» απέσπασε το βραβείο Κοινού (Fischer Film Forward) στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας