Το 3ο Λύκειο στο πλευρό του Ρόδος για τη Ζωή

Το 3ο Λύκειο στο πλευρό του Ρόδος για τη Ζωή

Το 3ο Λύκειο στο πλευρό του Ρόδος για τη Ζωή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 557 ΦΟΡΕΣ

Τώρα που έσβησαν τα φώτα και οι θεατές αποχώρησαν, οι πρωταγωνιστές μπορούν να κάνω τον απολογισμό τους. Εφτά χρόνια αγάπης για τη ζωή; Σίγουρα ναι! Τα παιδιά και η εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου Λυκείου - «Καπνοβιομηχανίας» αγκάλιασαν για έβδομη χρόνια την εκδήλωση που αγαπάει τη ζωή: «η Ρόδος για τη Ζωή».

Σταθερά χωρίς θόρυβο και φανφάρες καλλιεργεί την κουλτούρα της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, στον ασθενή, στον πάσχοντα. Τρεις εβδομάδες αγόγγυστης προσπάθειας για να εκπληρωθεί ένας ιερός σκοπός: η αγορά ενός ακόμα μηχανήματος για την πρόληψη του καρκίνου, ένας σύγχρονος φορητός υπερηχοτομογράφου.

Δεκαέξι εθελοντές και εθελόντριες αφιέρωσαν χρόνο και κόπο τόσο πριν, όσο και κατά την ημέρα της εκδήλωσης προκειμένου να πουλήσουν μπλουζάκια, κούπες, μπρελόκ και καπέλα για να συγκεντρωθούν χρήματα αλλά και να βοηθήσουν στην οργάνωση της εκδήλωσης. Εκατόν εξήντα μπλουζάκια και πολύτιμη οργανωτική βοήθεια είναι ο απολογισμός.
Το παζλ των εθελοντικών ενεργειών του τρίτου λυκείου συμπληρώνουν κι άλλες δύο δράσεις: “Make a Wish” και η συνεργασία με την ΕΥΘΥΤΑ.

Με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων (20 Νοέμβρη) που πραγματοποιείται για τα εκατομμύρια νεκρών και τραυματιών στους δρόμους και για την αναγνώριση του πόνου όλο των πληγέντων μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α2 με συνοδούς εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στη δράση που οργάνωσε στις 18 Νοεμβρίου η ΕΥΘΥΤΑ - παρατηρητήριο οδικής ασφαλείας Ρόδου με τίτλο: οι δρόμοι έχουν τις δικές τους ιστορίες.

Τέλος, για πρώτη φορά το σχολείο υλοποιεί πρωτοβουλία στήριξης της οργάνωσης “Make a Wish” η οποία εκπληρώνει τις επιθυμίες παιδιών 3 έως 18 ετών που πάσχουν από πολύ σοβαρή ασθένεια. Κάθε παιδί και εκπαιδευτικός, με το συμβολικό ποσό των 2 € θα αποκτήσει το δικό του «αστέρι» της ευχής για να βοηθήσει ένα παιδί που μάχεται για τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη

«Περιβαλλοντική» χρονοκάψουλα στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου στην Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus KA220 “Digital for Active Education”

«Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες» - Ενημερωτική εκστρατεία στα δημοτικά σχολεία από τους Διασώστες Ρόδου

Το έθιμο «Λαζαράκια» από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα