Η συναυλία του Σάββα Καρατζιά στη Νέα Υόρκη

Η συναυλία του Σάββα Καρατζιά στη Νέα Υόρκη

Η συναυλία του Σάββα Καρατζιά στη Νέα Υόρκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Για τη σημασία της επιτυχημένης δράσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, με τη μεγάλη συναυλία του Σάββα Καρατζιά, “The sound of the saints¨”, στο “Symphony Space”, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο ίδιος ο Ροδίτης συνθέτης και οι εκπρόσωποι του ΔΟΠΑΡ.

Καταρχάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, είπε ότι, μετά από συζήτηση με τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, αποφάσισαν να δείξουν μία εξωστρέφεια και ότι ο ΔΟΠΑΡ μπορεί να κάνει δράσεις και εκτός Ρόδου.

«Αυτή η δράση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, πρωτοπόρα και κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που συνηθίζουμε να κάνουμε», είπε ο κ. Κολιάδης και ανέφερε ότι η συνεργασία με τον κ. Καρατζιά έχει γίνει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και ειδικά η τελευταία στην πόλη της Ρόδου είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, είπαν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, στο εξωτερικό, και η επιλογή ήταν η Νέα Υόρκη με το σκεπτικό να το παντρέψουν με κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα, πολύ σημαντικά για τον ελληνισμό που βρίσκεται εκεί.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που τους δείχνει να κάνουν τέτοιες δράσεις «εν λεύκω» ενώ δήλωσε περήφανος ως Ροδίτης για τον κ. Καρατζιά.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Ροδίτης μουσικοσυνθέτης, είπε ότι αυτή η εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ σημαντική για τον ίδιο, επειδή δεν ήταν απλά μία συναυλία που έδωσαν σε μία πολύ όμορφη πόλη του εξωτερικού, αλλά κυρίως επειδή δημιουργήθηκε μία ομάδα από τον τόπο του και όλοι μαζί παρουσίασαν κάτι το πραγματικά όμορφο και ουσιαστικό.

Η συναυλία δόθηκε στον σημαντικό χώρο του “Symphony Space” στη Νέα Υόρκη, βέβαια όλο αυτό με τη στήριξη των τοπικών φορέων και κυρίως του δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ, της ΔΕΡΜΑΕ και του ΠΡΟΤΟΥΡ. «Για μένα το σημαντικό είναι ότι χτίζουμε σχέσεις», είπε ακόμη ο συνθέτης, τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη Νέα Υόρκη.

Είπε, ακόμη, ότι για τον ίδιο, ως συνθέτη, το σημαντικό είναι να προβάλουμε τον πολιτισμό μας αφού η Ρόδος είναι πραγματικά σταυροδρόμι πολιτισμών.

Ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Κολιάδη για τη στήριξη για τον οποίο είπε ότι «βρέθηκε ένας άνθρωπος που αξιολογεί σωστά και θετικά το κομμάτι του πολιτισμού στη Ρόδο».

Στη συναυλία στη Νέα Υόρκη ο κ. Καρατζιάς παρουσίασε το έργο του “The Sound of the saints” που πρόκειται για μία διασκευή του Θεοφάνη του Έλληνα στο κοινό της Νέας Υόρκης, με τη συμμετοχή της αρχιεπισκοπικής χορωδίας Αμερικής, υπό τη Διεύθυνση του κ. Κώστα Τσουράκη ενώ την αφήγηση έκανε η Ελληνίδα ηθοποιός, Ανθούλα Κατσιματίδη η οποία ως γνωστόν κατάγεται από τη Νίσυρο.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκατό χρόνων που γιόρτασε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από την ίδρυσή της, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου, ενώ όλο το project τελούσε υπό την αιγίδα του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη και ήδη τους έχουν καλέσει να συμμετάσχουν πάλι του χρόνου.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΔΟΠΑΡ, κα Νάνσυ Τρυποσκούφη, είπε ότι με αφορμή τη συναυλία, σχεδίασε και πραγματοποίησε σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Υόρκης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, με τίτλο «Ακούω και συνδέομαι με την πατρίδα μου», με βασικό στόχο τη σύνδεση των παιδιών της ομογένειας με την Ελλάδα μέσω της μουσικής του Σάββα Καρατζιά και ειδικότερα του νέου μουσικού του έργου “Passion”.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ζωγράφισαν την αγαπημένη τους εικόνα από τον τόπο τους.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος