Στίβος: Στο Κάρλσταντ σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Σταμάτης Μάγος

Στίβος: Στο Κάρλσταντ σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Σταμάτης Μάγος

Στίβος: Στο Κάρλσταντ σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Σταμάτης Μάγος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ΕΑ Coach Summit Series) συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα προπονητές στίβου από τη χώρα μας.

Σεμινάρια, τα οποία αποσκοπούν στην υποστήριξη προπονητών όλης της Ευρώπης μέσα από θεωρητική και πρακτική προσέγγιση.

Η νέα δομή στον Υψηλό Αθλητισμό απαιτεί την ενίσχυση των προπονητικών γνώσεων τεχνικών όλων των αγωνισμάτων και η συμμετοχή με συνολικά έξι προπονητές και μία προπονήτρια στα σεμινάρια της ΕΑ, είχε αυτόν τον στόχο.

Η απόκτηση επιπλέον γνώσεων, η επικοινωνία με κορυφαίους τεχνικούς από όλη την Ευρώπη, αλλά και η προσέγγιση διαφορετικών μοντέλων προπόνησης ήταν ορισμένα από τα κοινά, στοιχεία που αποκόμισαν οι τεχνικοί μας.

«Παρακολουθήσαμε διαλέξεις-παρουσιάσεις πάνω σε θέματα προπονητικής με ομιλητές τον Mike Powel και τον Urlich Knapp (προπονητής της Malaika Mihambo), αλλά και διαλέξεις σε θέματα φυσιολογίας, βιομηχανικής, εργοφυσιολογίας και φυσικοθεραπείας από αντίστοιχους αξιόλογους ομιλητές.

Είναι σημαντικό να έχεις εικόνες και παραστάσεις από γεγονότα σαν αυτά.

Οι εισηγήσεις ήταν πολύ καλές, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε φοβερά στάδια και πολλά όργανα μέτρησης τα οποία δεν έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Γυρίζεις πίσω και αισθάνεσαι ότι κάτι έχεις κερδίσει απ’ όλο αυτό.

Ευχαριστώ την Ομοσπονδία μου, για τη δυνατότητα που μου έδωσε να παρακολουθήσω το σεμινάριο, διότι κάθε νέα γνώση κι εμπειρία μάς δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας», είπε η Δέσποινα Παπαβασιλάκη, που μαζί με τον Σταμάτη Μάγο συμμετείχε στο σεμινάριο, που έγινε το σαββατοκύριακο στο Κάρλσταντ της Σουηδίας κι αφορούσε στα εμπόδια και τα οριζόντια άλματα.

Φυσικά ο Σταμάτης Μάγος προσφέρει εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη του στίβου στα Δωδεκάνησα κι έχει αναδείξει πανελληνιονίκες στα υψηλά εμπόδια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκεται στους Ροδιονίκες και κάνει τη δική του σημαντική προσπάθεια, ώστε να υπάρχει μια αξιόλογη συνέχεια στα 110 και τα 100μ. μ’ εμπόδια.

Ο Ροδίτης προπονητής, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα παρακάτω:

«Η πρώτη μου συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο με κατεύθυνση τα αγωνίσματα εμποδίων μόλις ολοκληρώθηκε. Αρκετά υψηλό το επίπεδο. Τρεις γεμάτες ημέρες επιστημονικής γνώσης. Η θεωρία συνυφασμένη με την πράξη.

Ευχαριστώ πολύ τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων για τη στήριξη. Καιρός πλέον για δουλειά!»

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης