Νίκη για την Εθνική μας μπάσκετ Γυναικών στην Καλλιθέα επί της Εσθονίας

Νίκη για την Εθνική μας μπάσκετ Γυναικών στην Καλλιθέα επί της Εσθονίας

Νίκη για την Εθνική μας μπάσκετ Γυναικών στην Καλλιθέα επί της Εσθονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Εύκολο έργο είχε σήμερα στο κλειστό της Καλλιθέας η Εθνική μας μπάσκετ Γυναικών, αφού επιβλήθηκε της Εσθονίας με 86-61 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ του 2023. Από την αρχή ως το τέλος του αγώνα οι παίκτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν καλύτερες και δεν έδωσαν το δικαίωμα στις Εσθονές να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο… Να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετές οικογένειες και παιδιά από ακαδημίες μπάσκετ των συλλόγων μας.

Τον αγώνα παρακολούθησαν επίσης ο βουλευτής Γιάννης Παππάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Νικολής και Χρήστος Μπάρδος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, η σημαντική Ελληνίδα παίκτρια Εβίνα Μάλτση, η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, οι προπονητές Κώστας Μίσσας, Κώστας Τσαρτσαρής, Ηλίας Παπαθεοδώρου και Βαγγέλης Ζιάγκος, ο Έλληνας κορυφαίος βετεράνος πια παίκτης Παναγιώτης Φασούλας, καθώς και παράγοντες της ΕΟΚ.

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

Πολύ καλό το ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας που έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με 23-4 στα 3.29’’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου κι έδειχνε να έχει καθαρά το πάνω χέρι στη συνάντηση. Ουσιαστικά οι Εσθονές δεν υπερτέρησαν σε κανένα σημείο, ακόμα και στατιστικά, γι’ αυτό είχαμε αυτό το 27-15.

Περισσότερο αποφασισμένες οι φιλοξενούμενες, «έτρεξαν» στη δεύτερη περίοδο ένα σερί που στο σύνολό του έφτασε στο 4-18, για να πάει το σκορ στο 27-22, αλλά με καλές άμυνες οι διεθνείς μας έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους. Διατηρώντας έτσι έναν καλό ρυθμό, η κόρνα του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 44-30.

Τα δυνατά της σημεία εκμεταλλεύτηκε η Εθνική μας ομάδα σε άμυνα κι επίθεση στην τρίτη περίοδο και δεν άφησε σε μεγάλο βαθμό την Εσθονία να κάνει παιχνίδι, ενώ αξιοποίησε και τα λάθη των αντιπάλων. Έτσι με το 66-50 υπέρ του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε περισσότερη σιγουριά για το θετικό αποτέλεσμα.

Η τέταρτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην Εθνική μας ομάδα και δεν χωράει και πολλή ανάλυση, αφού τα… λέει όλα το 86-61

Διαιτητές: Κερέμ Μπάκι (Τουρκία), Σίνισα Πρπα (Σερβία), Αλεξάντρα Σταν (Ρουμανία)

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 44-30 (ημ.), 66-50, 86-61

Ελλάς (Πρέκας): Χαιριστανίδου 2, Διέλα 5 (12), Καρλάφτη 6 (1), Σωτηρίου 9 (1), Τζανετάτου, Αλεξανδρή, Χριστινάλη 11 (1), Φασούλα 16, Παυλοπούλου 2, Σπανού 19 (1), Σταμάτη 5 (1), Σταμολάμπρου 11 (1).

Εσθονία (Μαγιένιεκς): Τζάαμα, Κάνγκουρ, Λας, Ποκ 10, Ούπρους 1, Μπράτκα 9 (1), Κόοριτς 5 (1), Κόστερ 9 (1), Πόλντμαα, Πουλκ 10 (2), Ράτασεπ 6, Τοκς 11 (2).

Διαβάστε ακόμη

Ισόπαλος ο Διαγόρας, παραμένει πρώτος

Στην… αναμονή ο Κολοσσός H Hotels Collection για τον αγώνα εντός με Ολυμπιακό

Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο σχολικό ποδηλασίας ο Ανδρέας Καρνέζος

Δυνατοί αγώνες μπριτζ κι άλλες δράσεις πριν το Περιφερειακό Πρωτάθλημα

Συμμετοχή στα προκριματικά κορασίδων για την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Ροδίων Άθλησις

Πέφτει η αυλαία στην Α’ Κατηγορία

Οι επόμενες μπασκετικές μέρες στο τοπικό…

Στον Κολοσσό H Hotels Collection και τη νέα περίοδο ο Άντριου Γκάουντλοκ!