Ούτε αποζημίωση ούτε... απάντηση πήρε συμπολίτισσά μας

Ούτε αποζημίωση ούτε... απάντηση πήρε συμπολίτισσά μας

Ούτε αποζημίωση ούτε... απάντηση πήρε συμπολίτισσά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1934 ΦΟΡΕΣ

Το σπίτι της υπέστη ζημιές από βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

Ενάμιση χρόνο, οικογένεια συμπολιτών μας έχουν υποβάλλει αίτημα αποζημίωσης από τη ΔΕΥΑΡ για τις βλάβες που υπέστη το σπίτι τους εξαιτίας ζημιάς στο δημόσιο δίκτυο ύδρευσης και όχι μόνο δεν πήρα τα χρήματα τους, αλλά ούτε καν απάντηση στο αίτημα τους αυτό!

Οι συμπολίτες αναγκάστηκαν να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και έτσι δια της δικηγόρου τους κας Στεφανίας Μπέρδη, απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας να αποζημιωθούν για όλα αυτά που υπέστησαν με το χρηματικό ποσό των 9.360 ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Η ίδια εξώδικη διαμαρτυρία έχει κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση αφορά τη ζημιά που υπέστη κατοικία στον Αρχάγγελο της Ρόδου πριν από δύο χρόνια, όταν λόγω βλάβης στο δημόσιο δίκτυο ύδρευσης, το σπίτι τους πλημμύρισε από το... συντριβάνι νερού που έβγαινε με πίεση μέσα σε αυτό!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εξώδικη διαμαρτυρία, όλα ξεκίνησαν στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και περί ώρα 03:00 τα ξημερώματα, όταν υπέστη βλάβη το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου του δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα οι κεντρικές σωληνώσεις του δημόσιου δικτύου, στη δημόσια οδό που εφάπτεται μπροστά από το σπίτι των συμπολιτών μας.

Αποτέλεσμα της ως άνω βλάβης, ήταν ότι ξύπνησε η οικογένεια μέσα στα μεσάνυχτα από το θόρυβο και με έκπληξη διαπίστωσε να καταλήγει ποσότητα νερού με μεγάλη πίεση (συντριβάνι) στο σπίτι τους, επί τρείς συνεχείς ώρες, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε αποφλοίωση του σκυροδέματος σε στύλους, προβόλους και διαβρώσεις οπλισμού, αποκολλήσεις επιχρισμάτων και ρηγματώσεις στην τοιχοποιία, βλάβη στην εξωτερική επένδυση (πέτρα) της κατοικίας και βλάβες στα κουφώματα.

Η κατοικία και ειδικότερα το ισόγειο και το υπόγειο αυτής γέμισε με νερό, με αποτέλεσμα να καταστραφούν προσωπικά αντικείμενα και έπιπλα που βρίσκονταν σε αυτό, τα οποία αναγκάστηκαν να πετάξουνε, λόγω της έκτασης της ζημίας την οποία υπέστησαν.

Οι συμπολίτες μας υποστηρίζουν στην εξώδικο διαμαρτυρία τους, ότι οι ζημιές αυτές «οφείλονται σε υπαιτιότητα της ΔΕΥΑΡ, η οποία συνίσταται σε φθορά του δικτύου λόγω κακής συντήρηση των σωληνώσεων. Σημειωτέον, ότι οι βλάβες και το σπάσιμο σωλήνων στην περιοχή αποτελεί πλέον καθημερινότητα μας στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαγγέλου.

Είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στο δίκτυο στην περιοχή και συγκεκριμένα λίγες μέρες νωρίτερα την 5η Νοεμβρίου 2020, όταν έσπασε και πάλι σωλήνας στην οδό που εφάπτεται με την κατοικία μας πλαγίως, όπου και πάλι υπέστην ζημίες στην πίσω πλευρά του σπιτιού μας, στην οποία έπεφτε με ορμή το νερό».

Οι ανωτέρω ζημιές που υπέστην η κατοικία των συμπολιτών μας προκύπτουν από τεχνική έκθεση μηχανικού την οποία υπέβαλαν συνημμένα μαζί με την αίτηση τους.

Οι ίδιοι τονίζουν επίσης πως παρά όλα τα παραπάνω, «μέχρι και σήμερα ενάμιση χρόνο μετά την κατάθεση της αίτησης τους στη ΔΕΥΑΡ για αποζημίωση, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση και το αίτημα τους παραμένει μέχρι και σήμερα εκκρεμές.

Ενώ έχουν επικοινωνήσει επανειλημμένα, τόσο με τους υπαλλήλους που έχουν χρεωθεί την υπόθεση, όσο και με τους πληρεξούσιους δικηγόρους της επιχείρησης, ποτέ μέχρι και σήμερα δεν έλαβαν απάντηση για την πορεία της υποθέσεως τους».

Οι συμπολίτες μας ζητούν να τους δοθεί μία απάντηση στο αίτημα τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση