Αύριο έρχεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα

Αύριο έρχεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα

Αύριο έρχεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 542 ΦΟΡΕΣ

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ρόδου για το 2023 έρχεται για ψήφιση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αύριο, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα.

Το νέο Τ.Π. εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 25 του μηνός, υπό την προεδρία, βέβαια, του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και με εισηγητές τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Τηλέμαχο Καμπούρη και τον αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας κ. Στέφανο Δράκο.

Α. Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών
Συνεχιζόμενα έργα: 121 στον αριθμό είναι τα συνεχιζόμενα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για το έτος 2023. Ανάμεσά τους είναι η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων σε όλο το νησί, όπως επίσης και η ενεργειακή αναβάθμιση κάποιων σχολικών συγκροτημάτων, η αποκατάσταση της πενταόροφης πτέρυγας στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου όπου, ως γνωστόν, θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του δήμου, εργασίες για την ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στα Κοσκινού, ακόμη το έργο της ανάπλασης και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από το λιμάνι της Ακαντιάς μέχρι τη Νέα Μαρίνα, αναπλαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του νησιού, κατασκευή τοιχίου και επέκταση του κοιμητηρίου του Ταξιάρχη όπως και κατασκευή οστεοφυλακίων σε δημοτικές ενότητες, συντήρηση του Νεστορίδειου Μελάθρου, αγροτική οδοποιία κ.α.

Νέα Έργα: 68 είναι τα νέα έργα που περιλαμβάνονται στο νέο Τ.Π. Ανάμεσά τους είναι οι εξής ολοκληρωμένες επεμβάσεις στην επικράτεια του νησιού:
Συντήρηση παιδικών χαρών δημοτικών παιδικών σταθμών, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, δημιουργία χώρων για εγκατάσταση περιπτέρων καθώς και βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στις δημοτικές κοινότητες Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καλυθιών.

Ανά δημοτική Ενότητα:
Ρόδου:
Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Καμείρου όπως και η διάνοιξη νέων οδών στην πόλη, περιλαμβάνονται στο Τ.Π. Επίσης, η κατασκευή νέων παιδικών χαρών, η ανάπλαση της πλατείας Χαρίτου, κατασκευή πεζοδρομίων κ.α.
Αφάντου: Ανάμεσά στα έργα περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή παιδικών χαρών, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, η υλοποίηση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τα Κολύμπια, η αποκατάσταση του γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου κ.α.
Αρχαγγέλου: βελτίωση της βατότητας του δρόμου Αγίου Κωνσταντίνου έως τη διασταύρωση προς ιππικό όμιλο Φαέθων, η ανάπλαση του παλαιού οικισμού του χωριού, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, συντηρήσεις και επισκευές δημοτικών κτηρίων, περιλαμβάνονται στα έργα που θα ξεκινήσουν.
Καλλιθέας: Θα γίνουν τα αντίστοιχα έργα αναπλάσεων, επισκευών και συντηρήσεων όπως και σε άλλες ενότητες.
Λινδίων: Συντηρήσεις δημοτικών κτηρίων, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, κατασκευή παιδικών χαρών κτλ., είναι τα έργα που θα ξεκινήσουν το 2023.
Νότιας Ρόδου: Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, συντηρήσεις επισκευές δημοτικών κτηρίων, νέα πεζοδρόμια, αποκατάσταση φθορών σε οδούς κ.α. είναι τα έργα που θα ξεκινήσουν το 2023.
Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου και Αταβύρου: Αντίστοιχες με τις άλλες ενότητες εργασίες συντηρήσεων, επισκευών και αναπλάσεων, περιλαμβάνονται στο Τ.Π. του 2023 και για τις ενότητες αυτές.

Β. Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων
Συνεχιζόμενα: 23 είναι τα συνεχιζόμενα έργα και περιλαμβάνουν: κατεπείγουσες και σωστικές παρεμβάσεις στο συγκρότημα του Βενετοκλείου, η αποκατάσταση του σταδίου «Διαγόρας», όπως και του κτηρίου και η ανάπλαση του κήπου της «Ροδιακής Έπαυλης», η δημιουργία δικτύου ΑμΕΑ στη Μεσαιωνική Πόλη, η επισκευή και συντήρηση των κτηρίων του Λιμεναρχείου και η διαμόρφωση χώρων κράτησης, η συντήρηση του κτηρίου της δημοτικής πινακοθήκης, η αποκατάσταση των κτηρίων «Ακάβη», η αποκατάσταση πλακόστρωτων και χαλικόστρωτων οδών της Μεσαιωνικής Πόλης και της Λίνδου, έργα για την αποκατάσταση και αναβάθμιση της λειτουργίας της Νέας Αγοράς, έργα για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού θεάτρου Ρόδου, επισκευή του κτηρίου της χημικής υπηρεσίας Ρόδου, άμεσα μέτρα προστασίας και άρσης ετοιμορροπίας σε Μεσαιωνική Πόλη και Ρόδο. Έργα θα γίνουν από τη διεύθυνση και στα χωριά, όπως η συντήρηση του νεοκλασικού κτηρίου της Σορωνής (σ.σ. κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων), η κατασκευή και τοποθέτηση κομψοτεχνημάτων πέριξ χαρακτηρισμένων μνημείων και σε μνημειακές περιοχές κ.α.

Νέα έργα: 37 είναι τα νέα έργα και, μεταξύ άλλων, είναι: η αποκατάσταση όψεων του κτηρίου “Villa Dei Medici”, νυν κτήριο που στεγάζεται ο ΔΟΠ, του συγκροτήματος Ospedale Regio και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, με πόρους του πράσινου ταμείου, ανάπλαση γειτονιών στα μαράσια, αποκατάσταση του συγκροτήματος της «Καπνοβιομηχανίας», συντήρηση του κτηρίου που στεγάζεται το Λογοτεχνικό Κέντρο, επισκευή του σχολικού συγκροτήματος της «Ακαδημίας», επίσης αντίστοιχες εργασίες, συντηρήσεις και αναπλάσεις σε χωριά.

Σημειώνεται ότι στο Τ.Π. της διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, περιλαμβάνονται αναλυτικά τα έργα, ο προϋπολογισμός και οι πιστώσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, για το έργο: «Προστασία και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια