ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αφίκοντο Κύπριοι υπάλληλοι δια την παραλαβήν εκ Ρόδου 3,500 Ευρωπαϊκών Κυψελών

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αφίκοντο Κύπριοι υπάλληλοι δια την παραλαβήν εκ Ρόδου 3,500 Ευρωπαϊκών Κυψελών

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αφίκοντο Κύπριοι υπάλληλοι δια την παραλαβήν εκ Ρόδου 3,500 Ευρωπαϊκών Κυψελών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3500

ΑΦΙΚΟΝΤΟ ΚΥΠΡΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΝ ΕΚ ΡΟΔΟΥ 3.500 ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ
Αφίκοντο χθες εις Ρόδον δύο απεσταλμένοι του Υπουργείου Γεωργίας της Κυρπιακής Δημοκρατίας, οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Παπαϊωάννου δια την παραλαβήν 3.500 κυψελών ευρωπαϊκού τύπου, αι οποίαι κατεσκευάσθησαν εις τον εν Ρόδω ξυλουργικόν εργοστάσιον Πιτσάκη. Ούτοι θα ενημερωθούν και επί διαφόρων άλλων γεωργικών ζητημάτων, το Ελληνικόν δε Υπουργείον Γεωργίας δια διαταγής του συνέστησε να βοηθηθούν.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΟΞΥΤΑΤΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ

ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ ΧΘΕΣ ΣΥΣΚΕΨΙΣ
ΚΩΣ (Του ανταποκριτού μας). Χθες την πρωΐαν συνεκροτήθη εις το Επαρχείον της νήσου σύσκεψις, υπό την προεδρείαν του Νομάρχου κ. Ιωάννου προς εξέτασιν του προβλήματος της λαϊκής Στέγης εις την Κω, το οποίον εμφανίζεται οξύτατον και ως ετονίσθη επιβάλλεται να ρυθμισθή το ταχύτερον, λόγω της ολοένα αυξανομένης παραθεριστικής κινήσεως εις την νήσον. Της συσκέψεως μετέσχον δημοτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ο βουλευτής κ. Παρθενιάδης και ειδικοί υπάλληλοι.
Εξ άλλου εις ετέραν σύσκεψιν προχθές απεφασίσθη η διευθέτησις και διαρρύθμισις του χώρου όπου ευρίσκεται ο πλάτανος του Ιπποκράτους.

ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ «ΚΑΛΛΙΟΠΗ» ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΜΗΝ
Ως πληροφορούμεθα ανακριβώς ανεγράφη χθες ότι το π/κ «Καλλιόπη» θα διακόψη τα δρομολόγια του. Το π/κ «Καλλιόπη» συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγια του ρυθμισθέντος από ημερών του ζητήματος του φορτίου του.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΤΑΙ Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΕΙΣ ΚΑΛΑΘΟΝ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως βάσει του προγράμματος αναδασμού του άλλοτε αεροδρομίου Καλάθου, έχουν παραχωρηθή ήδη κτήματα εις 90 κατοίκους της κοινότητος Μαλώνας Ρόδου. Το έργον της διανομής προχωρεί με γοργόν ρυθμόν, υπολογίζεται δε ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχουν τακτοποιηθή οι 160 δικαιούχοι της Μαλώνας, αφού αρθούν ωρισμέναι αμφισβητήσεις μετά την επάνοδον του Νομάρχου κ. Ιωάννου. Η προς διάθεσιν έκτασις εις την περιοχήν ανέρχεται εις 350 στρέμματα.

ΕΠΕΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ
Χθες την πρωΐαν ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου πλωτάρχης Γελαδάκης επεσκέφθη τον χώρον όπου εκτελείται το λιμενικόν έργον Μανδρακίου και επεθεώρησε τας εργασίας κατασκευής του νέου κρηπιδώματος.
Ο κ. Λιμενάρχης εδώσεν οδηγίας δια την συνέχισιν των εργασιών, συμφώνως προς τας ανάγκας.

Ανεχώρησε το «Νόγκα»
Ανεχώρησε αργά την νύκτα χθες το ισραηλινόν πολεμικόν «Νόγκα» μετά διήμερον ανεπίσημον επίσκεψιν εις την Ρόδον. Ο κυβερνήτης του σκάφους εκτός των αρχών επεσκέφθη και τα ενταύθα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου η οποία ως γνωστόν αριθμεί περί τα 40 και πλέον μέλη.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!