Το Ιράν αρνείται να αφήσει ελεύθερα 20 μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν

Το Ιράν αρνείται να αφήσει ελεύθερα 20 μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν

Το Ιράν αρνείται να αφήσει ελεύθερα 20 μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Εναν μη Σαουδάραβα μεσολαβητή ζητεί η Τεχεράνη, για να αφήσει ελεύθερα 20 μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν, τα οποία ζουν σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν από το 2001, σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τους γιους του, Ομάρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ

Εναν μη Σαουδάραβα μεσολαβητή ζητεί η Τεχεράνη, για να αφήσει ελεύθερα 20 μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν, τα οποία ζουν σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν από το 2001, σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τους γιους του, Ομάρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

«Χρειαζόμαστε ένα κράτος μεσολαβητή, καθώς οι Ιρανοί αρνούνται» να παραδώσουν τα μέλη της οικογένειας του αρχηγού της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία, τη χώρα καταγωγής τους, δήλωσε ο Ομαρ μπιν Λάντεν, σε αποσπάσματα συνέντευξης στο σαουδαραβικών κεφαλαίων δίκτυο αλ Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Ο Ομαρ είπε πως η διπλωματία του Κατάρ θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε η οικογένειά του να αφεθεί ελεύθερη από τις ιρανικές αρχές.

Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι 20 τα μέλη της οικογένειάς του που διαμένουν σε ένα συγκρότημα στην Τεχεράνη, όπου κρατούνται μετά τη διαφυγή τους από το Αφγανιστάν το 2001, στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η Αλ Κάιντα.

Μεταξύ των μελών αυτών, είναι «πέντε γυναίκες, δύο κόρες και οι εγγονοί του Οσάμα, του πατέρα μου ο Θεός να τον φυλάει», πρόσθεσε ο Ομαρ, δηλώνοντας ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για την αναχώρησή τους» από το Ιράν.

Ο Ομάρ ανέφερε επίσης ότι η Ουάσινγκτον «δεν έχει αντίρρηση να τους δεχτεί» στις ΗΠΑ.

«Κανείς από τους αδελφούς μου δεν έχει κατηγορηθεί από καμιά πλευρά, αμερικανική ή άλλη», είπε προσθέτοντας ότι «οι Αμερικανοί πρόσφεραν τη βοήθειά τους», προκειμένου η οικογένεια μπιν Λάντεν να αναχωρήσει από το Ιράν.

Τον Μάρτιο ο Ομαρ μπιν Λάντεν, σε ανακοίνωσή του, είχε καλέσει χώρες όπως το Κατάρ ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) να δεχτούν στο έδαφός τους τα μέλη της οικογένειάς του που κρατούνται στο Ιράν, χώρα που ήδη άφησε ελεύθερη μια από της αδελφές του και έναν από τους αδελφούς του, οι οποίοι έφυγαν για τη Συρία όπου διαμένει η μητέρα τους που έχει συριακή υπηκοότητα.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης