Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι πολυσύνθετο

Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι πολυσύνθετο

Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι πολυσύνθετο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 774 ΦΟΡΕΣ

Μια ενδιαφέρουσα άποψη – διαπίστωση, καταθέτει με σχόλιό του στη “Ροδιακή” ο αναγνώστης μας κος Χρήστος Ψαρής, με αφορμή το οξύ πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στον ξενοδοχειακό – τουριστικό τομέα, το οποίο καταγράφεται τα τελευταία χρόνια.

Επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Το 2014, για την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού, η βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο που καταργούσε τους πτυχιούχους τουριστικής σχολής στη διεύθυνση του κάθε ξενοδοχείου και κανένας επαγγελματικός σύλλογος, ο ΣΕΤΕ, ο ΠΟΞ ή οι σύλλογοι διευθυντών δεν διαφώνησαν.
Με την υποβάθμιση (κατάντια) των ΑΣΤΕ που δεν αναγνωρίζονται ως πανεπιστημιακές σχολές, αλλά και με την εποχικότητα των ξενοδοχείων θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ τρελός για να ακολουθήσει πια αυτό το επάγγελμα. Τώρα όποιος θέλει δηλώνει ό,τι θέλει, χωρίς πτυχία, πιστοποιήσεις, εμπειρία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα επαγγέλματα.

Για να μη μιλήσω για την κατάργηση των επιδομάτων σχολής, γλωσσών, ταμείου, κατάργηση του εφάπαξ, των βαρέων ενσήμων και του ασφαλιστικού φορέα που έδιναν οικονομικό κίνητρο να ασχοληθείς με το επάγγελμα.

Τέλος, η ανακάλυψη του all inclusive που έβγαλε την ποιότητα των υπηρεσιών άρα και τα τυχερά από την εξίσωση αλλά και η εξομοίωση των επαγγελμάτων της καμαριέρας και του σερβιτόρου με αυτά των ανειδίκευτων ,οδήγησαν επαγγελματίες σε αγορές του εξωτερικού ή σε αλλαγή επαγγέλματος.
Μπορείτε να φέρετε τουρίστες 12 μήνες τον χρόνο ωστε τα ξενοδοχεία να μην κλείνουν, να μην απολύονται οι εργαζόμενοι και να μη βγαίνουν σε ανεργία;

Μπορείτε να εξασφαλίσετε δωδεκάμηνο εισόδημα σε κάθε απασχολούμενο, με το οποίο θα μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένειά του; Αυτά είναι τα προβλήματα, αν τα λύσετε δεν θα ψάχνετε για προσωπικό.”

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές