Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 39χρονος που βρέθηκε με μισό κιλό ηρωίνη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 39χρονος που βρέθηκε με μισό κιλό ηρωίνη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 39χρονος που βρέθηκε με μισό κιλό ηρωίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1104 ΦΟΡΕΣ

Ο ίδιος δήλωσε χρήστης και ότι έκανε «εξυπηρέτηση»

Εξαρτημένος χρήστης δήλωσε χθες απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου, ο 39χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη να κυκλοφορεί με περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνη στο νησί μας!

Ο αλλοδαπός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Μαρία Κρικοπούλου, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται στη χώρα μας από το 2000 και πως είναι εξαρτημένος χρήστης ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, αλλά και των λοιπών ουσιών. Ο ίδιος είπε πως είναι παντρεμένος και έχει και παιδί στο νησί μας και πως απασχολείται στην επιχείρηση του πεθερού του.

Όταν το καλοκαίρι του 2022 μετέβησαν με τον πεθερό του στην Αθήνα για δουλειές, πήγε στην Ομόνοια για να βρει τη δόση του, και εκεί γνώρισε ένα συμπατριώτη του ο οποίος του είπε να κάνει μεταφορά ηρωίνης και θα φρόντιζε να του βρει άνθρωπο που θα προμήθευε τον 39χρονο Αλβανό, με φθηνότερα ναρκωτικά. Ο τελευταίος αρνήθηκε, καθώς όμως τα χρήματα από τον πεθερό του μειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα πριν τη σύλληψή του, καθώς διαπίστωσε ότι είχε ξεφύγει με την εξάρτησή του αυτή, δέχτηκε να μεταφέρει την ποσότητα ηρωίνης με την οποία συνελήφθη από το κέντρο της πόλης της Ρόδου στην Ιξιά. Ως αντάλλαγμα για τη μεταφορά αυτή θα ελάμβανε 50 γραμμάρια ηρωίνης με την οποία θα κάλυπτε τις ανάγκες του για περίπου ένα μήνα. Σε ό,τι αφορά τον παραλήπτη των ναρκωτικών, δήλωσε άγνοια.


Ο 39χρονος αλλοδαπός πρόσθεσε επίσης πως η ακατέργαστη κάνναβη που επίσης την κατείχε για προσωπική του χρήση την είχε κλέψει από φυτεία που είχε εντοπίσει στο Μανδρικό πριν καιρό, και τα αποξήρανε για λογαριασμό του.
Οι ισχυρισμοί του αυτοί όμως, δεν έπεισαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τον ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 39χρονου Αλβανού.


Για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 7.30 το απόγευμα, όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος και θέλησαν να του κάνουν έλεγχο.


Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 1 κιλού και 12 γραμμαρίων, μία συσκευασία με δύο γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 39χρονου όπου και εντόπισαν 142,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας.


Συνολικά στην κατοχή του 39χρονου (σε αυτοκίνητο και σπίτι) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη βάρους 1 κιλού και 12 γραμμαρίων
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 144,2 γραμμάριων
• Ζυγαριές ακριβείας
• Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο μεταφοράς-διακίνησης των ναρκωτικών
• Το χρηματικό ποσό των 1.910 ευρώ
• Κινητό τηλέφωνο

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 39χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση