Στις φυλακές μεταφέρεται ο 28χρονος που είχε κρυμμένους στο ΙΧ του 4 αλλοδαπούς

Στις φυλακές μεταφέρεται ο 28χρονος που είχε κρυμμένους στο ΙΧ του 4 αλλοδαπούς

Στις φυλακές μεταφέρεται ο 28χρονος που είχε κρυμμένους στο ΙΧ του 4 αλλοδαπούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 631 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 28χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος εντοπίστηκε από Λιμενικούς να έχει κρυμμένους τέσσερις αλλοδαπούς στο αυτοκίνητό του, με σκοπό να τους μεταφέρει με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.

Όπως είναι γνωστό, ο 28χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για τη διευκόλυνση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας, για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, αλλά και για παράνομη αντικατάσταση πινακίδων αυτοκινήτου και χρήσης αυτού.

Χθες το πρωί, ο Παλαιστίνιος κατηγορούμενος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Σπύρο Σαλαμαστράκη, πέρασε την πόρτα του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να άλλαξε τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους Λιμενικούς και να ισχυρίστηκε πως τυχαία συναντήθηκε στο νησί μας με τον αλλοδαπό που στην πρώτη κατάθεσή του είχε πει πως είχαν έρθει μαζί από την Αθήνα.

Πάντως, ο 28χρονος Παλαιστίνιος επανέλαβε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ότι δεν γνώριζε πως το να μεταφέρει ένα αυτοκίνητο από τον Πειραιά στη Ρόδο και πάλι πίσω ήταν παράνομο αφού τους άφησαν να επιβιβαστούν, αλλά ούτε και πως οι αλλοδαποί που επιβιβάστηκαν σε αυτό δεν ήταν νόμιμοι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 28χρονος Παλαιστίνιος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Ο 28χρονος συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, και για αυτόν όλα ξεκίνησαν στις 24 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα όταν πριν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής για τον Πειραιά στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντοπίστηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος από την Παλαιστίνη. Σε έλεγχο που έγινε σε αυτό, διαπιστώθηκε ότι στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένας αλλοδαπός και στη θέση των αποσκευών επιμελώς κρυμμένοι άλλοι τρεις, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων.

Τελικός προορισμός, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους αλλοδαπούς ήταν η ενδοχώρα και ο 28χρονος από την Παλαιστίνη φέρεται ως ο άνθρωπος που θα τους βοηθούσε. Βάσει δε των καταθέσεων που έχουν δώσει οι παράνομοι μετανάστες, για αυτή τους τη μετακίνηση μέσα στο πλοίο, έχουν καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος. Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο, είναι Βουλγαρικό, ενώ οι πινακίδες ανήκουν σε Έλληνα, ο οποίος έχει δηλώσει την κλοπή τους σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

Οι δε παράνομοι μετανάστες είναι ένας από την Παλαιστίνη και τρεις από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους Λιμενικούς ο 28χρονος αποδέχτηκε την πράξη του και μάλιστα φέρεται να έχει πει ότι ήρθε στο νησί μας δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του μαζί με άλλον αλλοδαπό και δύο αυτοκίνητα, με σκοπό ακριβώς να μεταφέρουν στον Πειραιά παράνομους μετανάστες. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως για τη δουλειά του αυτή θα ελάμβανε όταν ολοκληρωνόταν, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, χρήματα που τα είχε ανάγκη λόγω της οικονομικής του κατάστασης.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων