Την απόσυρση του νομοσχεδίου Υγείας ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Υγείας ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Υγείας ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 295 ΦΟΡΕΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που αφορά τις παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας χαρακτηρίζοντάς το «έκτρωμα» που δίνει τη χαριστική βολή στη δημόσια υγεία σε μια περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου ενώνει τη φωνή του με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών και καταδικάζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τις παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας. Ένα νομοσχέδιο-«έκτρωμα» που δίνει τη χαριστική βολή στη δημόσια υγεία σε μια περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα.

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, σε συνδυασμό με την «ήδη» απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ασθενείς που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων και των πανάκριβων θεραπειών.

Η λύση για την είσοδο των ιδιωτικών γιατρών μερικής απασχόλησης για την κάλυψη των κενών του δημοσίου συστήματος θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και θα οδηγήσει τα περισσότερα νοσοκομεία, και ειδικά της περιοχής μας, να παρέχουν ακόμη χειρότερες παροχές υγείας».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων