Σε στάση εργασίας καλούνται οι εργαζόμενοι στον δήμο

Σε στάση εργασίας καλούνται οι εργαζόμενοι στον δήμο

Σε στάση εργασίας καλούνται οι εργαζόμενοι στον δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 460 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα στα μέλη του να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που προγραμματίζεται για την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, απευθύνει η διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων δήμου Ρόδου.

Ειδικότερα, τόσο η πρόεδρος Ντέπη Μιχαηλίδη όσο και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αρβανίτης δήλωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου ότι η νέα συμφωνία πλαίσιο που προωθείται φτάνει στο ύψος των 60 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια, ενώ θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να διατεθούν για να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Μάλιστα το Σωματείο επισημαίνει ότι τα οικονομικά βάρη θα πέσουν στις πλάτες των πολιτών και κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα αλλά και σε κινητοποιήσεις που θα εντατικοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας για τη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή από τις 10.30 έως τις 13.30, η πρόεδρος κ. Μιχαηλίδη δήλωσε τα εξής:

«Η συμφωνία πλαίσιο που προωθεί η δημοτική αρχή ιδιωτικοποιεί εντελώς τη Διεύθυνση Καθαριότητας. Όλα δίνονται σε εργολάβους και επιχειρηματικούς ομίλους με το αζημίωτο και μιλάμε για μεγάλα κέρδη. Η νέα συμφωνία που προωθείται φτάνει στο ύψος των 60 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια και εμείς λέμε ότι με τα χρήματα αυτά ο δήμος θα μπορούσε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύψει πραγματικά τις ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας.

Το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, σε μεγάλη ηλικία, εργάζεται εντατικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι συνάδελφοι να παράσχουν την υπηρεσία που πρέπει. Με τη λογική λοιπόν ότι δεν υπάρχει προσωπικό και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας προχωρά σε ιδιωτικοποίηση και δεν διεκδικεί το σωστό, ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας με πρόσληψη προσωπικού.

Οι δημότες της Ρόδου πρέπει να αντιληφθούν ότι όλο αυτό το πακέτο θα έρθει κάποια στιγμή στην τσέπη μας μέσω των ανταποδοτικών τελών γιατί ο εργολάβος θα το κάνει για να βγάλει κέρδη και μιλάμε για πολλά κέρδη.

Όταν θέλεις να ιδιωτικοποιήσεις κάτι το απαξιώνεις και δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις από τη δημοτική αρχή σε εργαζόμενους, πολλά οχήματα είναι ασυντήρητα και επικίνδυνα και έρχεται ο εργολάβος ως σωτήρας για να σώσει το δήμο και τη Διεύθυνση Καθαριότητας».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αρβανίτης αντιπρόεδρος του Σωματείου αφού τόνισε ότι η διεύθυνση καθαριότητα απασχολεί γύρω στους 245 εργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων, πρόσθεσε ότι υπάρχει προσωπικό όμως χρειάζεται ενίσχυση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαξιωθεί για να έρθει ένας ιδιώτης και να τα πάρει όλα.

«Πρέπει να εκσυγχρονιστεί η διεύθυνση και με νέα οχήματα ώστε να κάνει και πιο άνετα το έργο της στην κοινωνία. Δυστυχώς η δημοτική αρχή αδιαφορεί, όπως και οι προηγούμενες. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πως θα εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα, επιχειρηματικά.

Τα ανταποδοτικά τέλη φτάνουν τα 15 εκ ευρώ. αν αφαιρέσουμε τα έξοδα που παρακρατούνται ήδη από τη ΔΕΗ για τους λογαριασμούς ρεύματος σημαίνει ότι αυτό που περισσεύει είναι πολύ λιγότερο. Πως θα ανταποκριθεί αυτή η δημοτική αρχή σε αυτό το επιπλέον κόστος; Προφανώς θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη ή θα ξεκινήσει τις απολύσεις προσωπικού.

Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας. Ομόφωνα το δ.σ. του σωματείου θα σταθεί απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Θα κυνηγήσει και θα καταργήσει την ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα ακόμα και με ένδικα μέσα αλλά και με κινητοποιήσεις που θα εντατικοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Με την ευκαιρία τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου αναφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ και δήλωσαν ότι εκεί η κατάσταση είναι τραγική. «Ενημερώσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καθώς μάθαμε ότι ένα μηχάνημα που συμπιέζει τα σκουπίδια στο κύτταρο του ΧΥΤΑ δε λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες με συνέπεια οι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν. Εφιστούμε την προσοχή για να μην έχουμε ατύχημα» δήλωσε συγκεκριμένα η πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή