Στο εδώλιο 35χρονος για διακεκριμένη κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Στο εδώλιο 35χρονος για διακεκριμένη κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Στο εδώλιο 35χρονος για διακεκριμένη κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1900 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση

Για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας θα δικαστεί 35χρονος, την επόμενη εβδομάδα, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάζεται δεύτερη φορά, καθώς πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 35χρονος κατά της απόφασης που έλαβε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Φώτη Ρωμαίου αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον 35χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στο πρωτόδικο δικαστήριο παραστάθηκε ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πράξη για την οποία κατηγορείται ο 34χρονος φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από τις 28 Αυγούστου 2008 έως 18 Φεβρουαρίου 2016. Τότε ο 34χρονος φέρεται ως υπεύθυνος επιχείρησης στη Ρόδο να έκοψε το σύρμα σφραγίδας του καλύμματος ακροδεκτών του συγκεκριμένου μετρητή της επιχείρησης και να άνοιξε τα λαμάκια με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας που γινόταν.
Η δε εκτιμώμενη αξία της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ανέρχεται σε 369.436 ευρώ, και επιπρόσθετα το ποσό των 55.794 ευρώ το Φ.Π.Α.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο), είχαν επισημανθεί οι ισχυρισμοί από την πλευρά του κατηγορουμένου, ότι ο έλεγχος στο μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είχε γίνει αυθαίρετα από τη ΔΕΗ, η φερόμενη ρευματοκλοπή αφορούσε δύο διαφορετικούς μετρητές και όχι έναν όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο, αλλά και πως ο υπεύθυνος της επιχείρησης το χρονικό διάστημα που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, ήταν συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου, καθώς ο ίδιος απασχολούνταν ως προσωπικό.

Κατά της απόφασης ο 35χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 7 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών