Τα πιο γλυκά... σεμινάρια επέστρεψαν στη Ρόδο

Τα πιο γλυκά... σεμινάρια επέστρεψαν στη Ρόδο

Τα πιο γλυκά... σεμινάρια επέστρεψαν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1242 ΦΟΡΕΣ

Από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου και το ΚΕΚ Γεννηματάς

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου επιστρέφει, ύστερα από τη διακοπή των σεμιναρίων και ενημερώσεων, λόγω της πανδημίας, στη δια ζώσης εκπαιδευτική του δράση.

Στο διάστημα των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, οι διαδικτυακές ενημερώσεις μέσω των σεμιναρίων που οργανώθηκαν από τον σύλλογο αποτέλεσαν την πρακτική που είχε ευρέως ακολουθηθεί.

Το τριήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβρη 2022 ήταν μια επιζητούμενη από όλους τους μελισσοκόμους δράση που έτυχε ευρείας αποδοχής.

Το σεμινάριο που έγινε στη Ρόδο 3-5 Νοεμβρίου οργανώθηκε από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Γ. Γεννηματάς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την πρώτη ημέρα (3/11) οι εισηγητές της ενημέρωσης (Ν. Μελισσουργός – πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου και Α. Κρητικός - Αντιπρόεδρος) αναφέρθηκαν στο ξεχειμώνιασμα των μελισσών για μια επιτυχημένη μελισσοκομική χρονιά.

Τις επόμενες δύο ημέρες η ενημέρωση αφορούσε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρασίτου «Βαρρόα» με εξάχνωση οξαλικού οξέως. Εισηγητής ήταν ο γ. γραμματέας της Ο.Μ.Σ.Ε Δημήτριος Νικολάου. Η τρίτη ημέρα περιλάμβανε την πρακτική χρήση της εξάχνωσης στο μελισσοκομείο.

Ο κ. Νικολάου παρουσίασε με ενάργεια και πειστικότητα την αποτελεσματικότητα της χρήσης του οξαλικού οξέως στην καταπολέμηση του ακάρεως βαρρόα. Να σημειωθεί ότι η χρήση του οξαλικού οξέως αποτελεί τη βιολογική αντιμετώπιση του ακάρεως.

Τις ενημερώσεις παρακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με την αντιμετώπιση της βαρροϊκής ακαρίασης η οποία ταλανίζει τον μελισσοκομικό κόσμο.

Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας τους συμμετέχοντες χαιρέτισε η διευθύνουσα σύμβουλος του Κ.Ε.Κ. Γιώργος Γεννηματάς.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου ευχαρίστησε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς, για τη δημιουργική συνεργασία στη συνδιοργάνωση και των φετινών δράσεων που απευθύνονταν στους μελισσοκόμους της Ρόδου.

Ξεχωριστά ευχαρίστησε τη «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου», στους χώρους της οποίας έγιναν τα σεμινάρια και η οποία στηρίζει όλες τις δράσεις του Συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας